02.12.2020
O alimentatie sanatoasa, bogata in fructe si legume, poate contribui la reducerea riscului de cancer, diabet sau boli cardiovasculare. Ana VIRTOSU, MEDIC ENDOCRINOLOG, NUTRITIONIST: „S-a constatat ca volumul redus de fructe si legume duce la cresterea riscului de dezvoltare a cancerului.”

Aflam ce produse ne ajuta sa prevenim bolile oncologice si care, dimpotriva, ne pun in grupul de risc.

Citeste si :  Gandirea pozitiva ajuta bolnavii de cancer sa invinga aceasta afectiune. Tatiana MENDES, PSIHOTERAPEUT: „Cercetarile spun ca pacientii care au o gandire luptatoare, care lupta pentru a supravietui, cel mai des ajung la vindecare.”

Niciun fel de mancare nu tine cu certitudine cancerul la distanta, insa asocierea corecta a alimentelor poate face diferenta. Potrivit Institutului American pentru Cercetarea Cancerului, ideal ar fi sa mentinem un echilibru intre proteinele vegetale si cele animale, consumand de doua ori mai multe fructe si legume decat carne. 

Alimentele consumate pot influenta sanatatea intregului organism. Daca cele mai multe sunt benefice si sustin buna functionare a sistemelor corpului, altele, in anumite conditii, pot creste riscul pentru unele boli, inclusiv cancer.

„Persoanele care doresc sa previna aparitia cancerului si in general a bolilor cronice, ar trebui sa adopte un regim alimentar sanatos, care presupune consumul de legume si fructe in stare proaspata, cereale integrale, proteina de inalta calitate, carne, peste, lactate fermentate si ca si alimente care ar trebui evitate maximal sunt carnea rosie, procesata, care in unele studii, a fost asociata cu riscul de dezvoltare a cancerului, in special cancerul colorectal. De asemenea, s-a constatat ca volumul redus de fructe si legume duce la cresterea riscului de dezvoltare a cancerului si aceasta prin reducerea fibrelor.”, a declarat medicul endocrinolog, nutritionistul Ana Virtosu in timpul emisiunii iSanatate.

Alte noutati din health&beauty, sport, nutritie si povesti cu oameni fascinanti gasesti pe site-ul emisiunii.

Citeste si :  Cancerul nu este o sentinta la moarte! Tatiana ROSLYAKOVA, ONCOLOG MEDICAL, CONSULTANT: „Fiecare persoana sanatoasa, in lipsa unor afectiuni, in fiecare an trebuie sa treaca un check-up”

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie