13.01.2020
Motivul pentru care femeile cu sanii mari sufera de raceli mult mai grave. Anuntul a fost facut de oamenii de stiinta
Un studiu realizat de cercetatorii polonezi care doreau sa afle impactul social si modul cum sunt relatiile afectate de marimea sanilor a ajuns la o concluzie surprinzatoare.

Potrivit oamenilor de stiinta, femeile cu sani mai mari sufera de raceli mult mai grave, avand infectii respiratorii de doua ori mai mari decat cele cu piepturile mai putin generoase.

Durata prelungita de boala

Femeile cu cupe F aveau raceli, tuse si nas infundat care au durat, in medie, peste 8 zile, in timp ce cele cu cupe AA s-au confruntat cu aceste simptome doar 4 zile – adica jumatate perioada de boala pentru raceala sau gripa.

Cercetarea poloneza a fost publicata in revista Archives of Sexual Behavior. Datele si masuratorile culese de la 163 de femei tinere, care nu erau insarcinate, nu alaptau si nu se aflau sub vreun tratament medicamentos au aratat, de asemenea, ca posesoarele celor mai mari sani naturali aveau de pana la 56 de ori mai multe sanse de a lua antibiotice.

Fiecare dintre femei a fost chestionata cu privire la gravitatea racelilor, gripei si a altor infectii respiratorii de care au suferit in ultimii trei ani. Cercetatorii s-au bazat pe datele de sanatate declarate de participante, acestea fiind in majoritate studente si provenind din diverse colturi ale tarii.

Marimea sanilor a fost legata direct de infectiile respiratorii si s-au analizat doua dintre componentele lor: durata medie a bolii si frecventa consumului de antibiotice, ceea ce indica faptul ca femeile cu sani mai mari au prezentat episoade mai lungi de boli respiratorii si au luat mai frecvent antibiotice.

Tesutul gras slabeste sistemul imunitar

Ipoteza cercetatorilor este ca femeile cu sanii mai mari sufera de mai multe raceli deoarece grasimea din sani slabeste sistemul imunitar, ingreunand recuperarea de la infectii. Oamenii de stiinta considera ca hormonul leptina, care este produs in tesutul gras si afecteaza sistemul imunitar, ar putea fi motivul din spatele acestuia.

Studiul a mai aratat ca femeile cu sanii mari au risc crescut de a dezvolta cancer mamar sau diabet din cauza tesutului fibroglandular marit si a tesutului adipos.

Femeile cu bustul generos considerate mai putin inteligente

In schimb, nu s-a putut stabili o legatura directa intre infectiile digestive si marimea sanilor.

Studiul a stabilit ca nu exista o legatura intre marimea sanilor si capacitatea de a produce lapte si nici ca femeile cu sanii mari ar produce o cantitate mai mare de hormoni sexuali.

Etalonul folosit a fost o femeie de 167 cm inaltime, 60 de kg si o circumferinta a bustului de 86 cm.

In a doua parte a studiului au fost implicati 194 de barbati, rugati sa evalueze aspectul fizic al femei in functie de marimea soldurilor si a sanilor. Perceptia generala a fost ca femeile cu solduri mari sunt mai fidele, in timp ce femeile cu bust generos au tendinta sa-si insele partenerii, nu prezinta incredere si sunt considerate mai putin inteligente.

Sursa foto: Google.com

 

Articole din aceeasi categorie