03.04.2024
Mit sau adevăr? Kinetoterapeutul Vasile Guțu îți explică dacă masajul trebuie sau nu să doară - VIDEO

Masajul este o metodă prin care mulți aleg să se relaxeze, însă, mai puțini cunosc despre nuanțele unui masaj corect. Care sunt acestea, află în cadrul unui reportaj marca O Seară Perfectă.

Masajul este perceput ca fiind o terapie atât pentru trup, cât și pentru suflet, însă există câteva mituri care ar putea sa ne împiedice să facem o programare la o ședință de masaj. Despre ele a povestit kinetoterapeutul Vasile Guțu.

Primul mit spune că un masaj bun ar trebui să doară. „Un masaj bun nu trebuie neapărat să doară. În momentul în care persoana se simte ok el poate să nu doară”, a explicat specialistul.

Horoscop 3 aprilie 2024. Zodiile care au mare noroc de bani

Un alt mit constă în faptul că dacă a doua zi nu doare zona masată înseamnă că masajul nu a fost suficient. „La fel, nu este neapărat să doară mușchii a doua zi. Poate fi un masaj bun și a doua zi să nu fie acele dureri musculare”, a notat Vasile Guțu, kinetoterapeut.

Ileana Lazariuc are un ten de porțelan la aproape 42 de ani. O fotografie recentă cu ea a adunat mii de like-uri: „Frumoasă femeie mai ești” - FOTO

Kinetoterapeutul spune totodată că nu este un mit faptul că după masajul scalpului apar dureri sau cad fire de păr: „În timpul masajului persoanele care au probleme cu căderea părului e și normal să cadă fire de păr”.

Kinetoterapeutul Vasile Guțu a explicat și care este diferența dintre masajul relaxant și cel terapeutic.

„Masajul relaxant nu doare, el este pentru a porni circulația sângelui. Masajul terapeutic se face în momentul în care persoana are careva dureri. Masajul terapeutic este bine să îl facem până el devine relaxant”, a menționat specialistul.

Articole din aceeasi categorie