08.04.2021
Mihai Stratulat spune ca copiii nu trebuie sa tina post: "Eu sunt impotriva acestui stil de viata". Care sunt recomandarile medicului pediatru - VIDEO

Daca tot suntem in Postul Mare, sanatatea este un subiect destul de discutat, mai ales in cazul copiilor, este sau nu bine ca micutii sa tina post de rand cu maturii ne spune pediatrul Mihai Stratulat, in cadrul reportajului O Seara Perfecta.

Care sunt efectele postului asupra sanatatii copiilor, din punct de vedere medical, medicul spune ca copiii sunt in crestere si au nevoie de proteine: "Daca sa comparam copiii cu adultii, noi intelegem ca copii sunt in crestere, si pana la  varsta de 3 ani nu s-ar recomanda. Ei au nevoie de proteine, inclusiv de proteine de origine animaliera, pentru ca din aceste proteine, din structura lor de baza, din aminoacizi, acestia isi formeaza propriile sale proteine, care il ajuta la crestere. Copiii mai mari ar putea tine post partial, daca parintii sunt intr-atat de credinciosi, dar in general nu se recomanda de a mentine postul." 

Imbracam sau nu caciulita bebelusului? Ce spune unul dintre cei mai populari pediatri de la noi, Mihai Stratulat: "Cu cat mai steril o sa cresti un copil, cu atat mai bolnavicios el o sa fie mai tarziu" - VIDEO

Mihai Stratulat vine cu niste recomandari pentru familiile in care se tine post, iar copiii nu mai au de ales si  trebuie sa tine si ei: "Ar fi bine atunci, daca nu consuma proteine de origine animaliera,  sa gaseasca substituenti in originea vegetala, care sa contina aceeasi aminoacizi ca cei din originea animaliera." 

Mihai Stratulat - indignat de nepasarea autoritatilor! „Acest guvern isi bate joc de acest popor, de cetateni, de parinti si de copii”

In vremea noastra e la moda sa fii vegan, respectiv copilul de la nastere in astfel de familii, este impus sa adopte acest mod de viata. "Tendinta asta a aparut nu demult, noi inca nu avem copii care sa ii putem urmari pana la o varsta mai inaintata sa vedem cum se dezvolta ei, dar ceea ce am reusit sa urmarim pana acum, acestia au greutatea mai mica pentru ca copiii in crestere oricum au nevoie de proteinele de origine animaliera. Eu sunt impotriva acestui stil de viata pentru ca de la inceput omul nu este doar un mamifer care consuma doar vegetatie, noi consumam si carne, am putea folosi foarte multe principii vegetariene, dar periodic ar trebui sa folosim si carnea in alimentatia noastra, asta o sa duca la o dezvoltare corecta a organismului, mai ales a copiilor", spune doctorul. 

Mihai Stratulat este unul dintre cei mai solicitati si renumiti pediatri din Republica Moldova, datorita profesionalismului si curajului de care da dovada.

Familia doctorului pediatru, Mihai Stratulat, s-a vindecat de COVID-19. „De mai bine de 10 zile nu mai prezentam nici un simptom!"

Articole din aceeasi categorie