28.05.2024
Micile imperfecțiuni ale corpului pot fi corectate din copilărie. Află de la medicul chirurg plastician, Iulian Bălan câți părinți apelează la intervențiile chirurgicale estetice - VIDEO

Despre intervențiile estetice la copii, a vorbit în platoul emisiunii O Seară Perfectă, medicul chirurg plastician Iulian Bălan. 

Mereu se spune că copiilor nu e bine să le faci unele intervenții chirurgicale estetice, doar atunci când va crește își va face singur. 

Medicul chirurg plastician, Iulian Bălan a dezvăluit: „Sunt permise intervențiile chirurgicale atunci când stabilim o necesitate a acestor intervenții, atunci când riscurile legate de o anumită intervenție sunt îndreptățite prin beneficiile pe care le are. Dacă vorbim de copiii, atunci intervențiile chirurgicale estetice nu se fac toate cu acest scop, dar aici avem și alt beneficiu psihologic. Corecția urechilor este una din cele mai solicitate intervenții, iar aceasta nu este o boală, dar dacă am pune pe cântar eventualele riscuri de a interveni chirurgical și beneficiile pe care le are după, atunci câștigă beneficiile”.

„Când vorbim despre urechi știm deja că între vârsta de 6 ani avem practic formate 80% din structura anatomică a unei urechi ca la un adult, astfel, atunci noi putem interveni și avem siguranța că rezultatul obținut va fi unul de durată. Această intervenție poate fi făcută cu anestezie generală, dar și cu anestezie locală, sunt copiii destul de complianți și pot să suporte unele înțepături în regiunea urechii, dar dacă nu sunt prea complianți atunci e mai greu. Aceste intervenții nu sunt atât de dese, deoarece părinții cred că aceasta este o intervenție și îi sperie, dar aceasta este ca și cum ai merge la stomatolog, nu e atât e grav” , a mai adăugat Iulian.

De curând a apărut și în Republica Moldova un set de intervențiii numite „Mommy Makeover”, iar Iulian a venit cu mai multe detalii despre această procedură: „Cele mai afectate după o naștere sunt sânii și burta și sunt femei care și după mai multe nașteri corpul revine la forma inițială. Însă pentru cele care nu posedă această caracteristică genetică a fost invetat „Mommy Makeover”, iar aceasta presupune o combinație sigură din punct de vedere a executării”.

Era o perioadă în care era în vogă peste hotare să se schimbe și forma buricului, astfel Iulian a dezvăluit: „La această intervenție dorințele sunt foarte variate și specifice, dar după aceasta atenția este foarte mare. Noi lucrăm la o abdomenoplastie în jur la două ore jumătate și cred că-mi ia vreo 40 de minute, doar lucru cu ombilicul”.

Articole din aceeasi categorie