14.02.2020
Medicul ORL, Lucia Gariuc, considera ca virusurile pot fi tinute la distanta cu zambet, vitamine, maini spalate si fara masti. „Organismul e destept. Ce-i spui, el aceea face. Vrei viroza, ai sa ai viroza.”
Coronavirusul a devenit subiectul principal, pus in discutie in intreaga lume.
Specialistii ne recomanda sa fim foarte vigilenti - sa respectam regulile de igiena personala, sa ne alimentam sanatos, sa evitam locurile aglomerate si sa purtam masti. Cele din urma fiind schimbate la fiecare doua ore.
Medicul ORL, Lucia Gariuc, insa este de parere ca mastile nu sunt cea mai sigura masura de protectie, fiind mai mult o „chestie filozofica”, caci totul depinde de echilibrul psihologic al nostru.
„Cu cat vom fi mai linistiti si mai putin o sa ne gandim la el (Coronavirus), cu atat si mai putine sanse avem ca sa-l capatam (...). Inteleg medicina si ador medicina cap-coada, dar intr-adevar insist foarte mult sa fim cat mai linistiti posibil, adica daca o sa intram in panica, nu rezolvam nicicum. Cateodata parintii cand vin la consulatie cu copiii lor sau ei ca maturi, ai senzatia ca vin dupa razboi, impachetati, inchisi (...) sa nu ne contagiem. Pai daca o sa stati si o sa va ganditi la asta, va promit, maine o sa veniti cu temperatura, fiindca organismul e destept, ce-i spui, el aceea face. Vrei viroza, ai sa ai viroza”, a mentionat specialista.
Mai multe detalii referitoare la virusul care a inspaimantat intreaga lume, afla de la Lucia Gariuc, in interviul oferit emisiunii O Seara Perfecta:
Fotograf: Alexandru Vasilos
Articole din aceeasi categorie