11.01.2021
Medicul ginecolog, Vadim Scarlat, explica cum trebuie sa functioneze sexul intr-un cuplu: "Relatia sexuala trebuie sa fie o arta, nu o bifa"

Medicul ginecolog, Vadim Scarlat, a explicat de ce mai multe cupluri nu sunt satisfacute de relatia sexuala cu partenerul sau. El spune ca sexul trebuie sa fie calitativ, dar nu neaparat sa se intample des, pentru ca ambii parteneri sa ramana multumiti. 

Intr-un interviu, medicul a precizat ca peste 90 % din barbati au orgasm, iar mai putin de 40 % dintre femei nu simt asta: "Depinde cat de activ esti sexual. Relatia trebuie sa fie o arta, nu e bifa. Poate fi ca unul dintre parteneri isi doreste sex, iar celalalt nu".

Totodata, Scarlat a mentionat ca barbatii care detin relatii sexuale rar, ceea ce ar insemna o data in luna, sau in jumatate de an, creste riscul sa aiba un infarct sau insult. 

De asemenea, ginecologul a mentionat ca un sex sa fie calitativ, se recomanda sa aiba loc o data la 2-3 zile: "Cuplul trebuie sa fie odihnit, daca vii supraobosit de la munca, nu mai vrei nimic. Sunt femei care traiesc toata viata, avand relatii sexuale cu sotul, insa nu simte nicio placere".

Vadim Scarlat recomanda celor care au probleme privind viata sexuala sa apeleze la specialisti: "Sunt sexapotologi care discuta cu acest cuplu, sau separat cu unul dintre parteneri. Nu stii care poate fi motivul unui sex esuat o trauma psihologica sau relatiile pe care le-a avut anterior".

Mai multe poti afla din interviul de mai jos:

Articole din aceeasi categorie