21.11.2019
Mananci iaurt pe stomacul gol? E total nesanatos! 7 alimente interzise dimineata, la micul dejun
Alimentatia ta trebuie sa respecte cele trei mese pe zi, plus gustarile dintre ele, insa mare grija la ce anume mananci la micul dejun. O mare parte din senzatiile de usturime a stomacului sau de balonare sunt date de obiceiurile culinare nesanatoare si de consumul unor alimente interzise pe stomacul gol, cum ar fi iaurtul sau merele.

Gasesti mai jos o lista cu produsele pe care nu ar trebui sa le consumi niciodata dimineata, pe stomacul gol.

1. Rosiile

Potrivit revistafelicia.ro, desi rosiile sunt bogate in Vitamina C si nutrienti, este bine sa eviti sa le consumi pe stomacul gol. Rosiile contin acid tanic, o substanta care creste aciditatea in stomac si poate genera probleme gastrice. Asa ca, mai ales cei care sufera de probleme cu stomacul sau au ulcer si reflux esofagian trebuie sa evite sa consume rosii dimineata. In timp, consumul de rosii pe stomacul gol poate cauza gastrita.

2. Sucurile carbogazoase

Multi oameni cred ca e in regula sa ia un suc proaspat si racoritor dimineata. Putini stiu ca daca beau un suc carbogazos cand se trezesc, pot face ulcer. Consumul de bauturi carbogazoase pe stomacul gol creste conditiile de aciditate si in timp, poate cauza cancer esofagian. Si consumul de apa carbogazoasa poate dauna daca este in exces.

3. Produsele de patiserie

Ce poate fi mai apetisant decat un croissant cald sau un pateu cu branza savurat dimineata langa cafea sau pe drum spre birou? E usor sa arunci un croissant in cuptorul cu microunde sau sa cumperi o merdenea de la patiserie in drum spre job, dar consumul de produse de patiserie pe stomacul gol poate cauza stomacului tau iritatii severe din cauza continutului mare de gluten, mai scrie sursa citata. 

4. Mancaruri picante

Mancarurile picante consumate pe stomacul gol cauzeaza cresterea aciditatii si crampe abdominale. Usturoiul, ardeiul iute sau ghimbirul sunt exemple de astfel de mancaruri.

5. Dulciuri

Zaharul se digera usor. Cand zaharul ajunge in stomac, iar acesta nu contine nimic altceva, organismul uman nu poate secreta suficienta insulina pentru a mentine nivelul normal in sange. Asta e o reteta garantata pentru boli de ochi. Mai mult, in timp, cei care consuma zahar pe stomacul gol pot face diabet.

6. Iaurt

Iaurtul este plin de bacterii care produc acid lactic, cu numeroase beneficii asupra sanatatii. Insa, daca-l consumi pe stomacul gol, sucurile gastrice vor distruge acidul lactic si acesta va deveni ineficient. Este cel mai indicat sa consumi iaurtul ca pe o gustare, la 1-2 ore dupa ce ai mancat.

7. Pere si mere

Perele contin fibre naturale si cand sunt consumate pe stomacul gol, pot „rani” membrana delicata si mucoasa stomacului, cauzand dureri si in timp, chiar ulcere. Daca vrei totusi sa consumi mere sau pere dimineata, combina-le cu un bol de ovaz sau alte cereale.

Sursa foto: pixabay.com

Articole din aceeasi categorie