15.05.2024
Maielele și preparatele bacteriene sunt și în Republica Moldova! Cum alegem corect fermenții lactici și ce înseamnă ei - VIDEO

Atunci când vrem ceva mai ușor de mâncat, deseori apelăm la un iaurt sau un chefir. În dorința de a ne face un bine, s-ar putea să ne facem mai mult rău. Cum alegem corect fermenții lactici și ce înseamnâ ei, a dezvăluit în platoul emisiunii O Seară Perfectă, Victoria Ursu. 

Oare tot ce găsim pe rafturile magazinelor atunci când căutăm ceva sănătos pentru copii este și bun?

Victoria Ursu a dezvăluit „Avem o diversitate de produse lactate în magazinele noastre, însă totuși recomand iaurturile gătite în casă. Vivo este un produs natural, curat, fără conservanți sau aditivi. Foarte simplu se prepară în condișii de casă având laptele de vaci. Beneficiile sunt multiple, începând cu aceea că diversificăm flora intestinală care se știe că trebuie să fie cea mai bogată”.

Ne-am obișnuit să auzim despre maia doar în cazul producerii pâinii, dar Victoria a menționat „Sunt niște prăfulețe care se folosește de regulă la un litru sau un litru jumate de lapte sau de băutură vegetală și se poate prepara acasă în condiții casnice. Sunt la fel de gustoase ca cele cumpărate”.

„Aceste produse pot fi consumate în fiecare zi, la orice masă sau gustare. Se prepară foarte ușor, astfel se fierbe laptele apoi se readuce la o temperatură de 38 de grade Celsius se amestecă cu un singur pliculeț și se poziționează în cratiță pentru o perioadă de 7-8 ore la o temperaturaă caldă și se fermentează și pot fi consumate în 5-7 zile”,a spus Victoria.

„Pacienții care au boli intestinale inflamatorii nu le po consuma, dar și persoanele care au parte de un detox. Aceste alimente ar trebui consumate în diversificare deoarece ele conțin diferite tulpini”, a concluzionat Victoria.

Articole din aceeasi categorie