15.10.2020
Femeile, mai constiente decat barbatii de necesitatea purtarii mastii in pandemia de coronavirus

Femeile inteleg mai bine riscurile la care suntem expusi intr-o criza medicala precum cea provocata de noul coronavirus, arata un studiu publicat de cercetatorii de la Universitatea Yale si Universitatea din New York.

Dotate de la natura cu instinct protector, femeile sunt mai inclinate sa respecte regulile impuse de autoritati in timpul pandemiei de coronavirus. Un studiu realizat de specialistii Universitatii Yale si ai Universitatii din New York a scos la iveala comportamentul diferit pe care il au femeile, spre deosebire de barbati, cand vine vorba de siguranta personala si a familiei.

Femeile accepta mai usor sa poarte masca in public si sunt mai inclinate sa respecte masurile de precautie precum spalatul mainilor, izolarea la domiciliu si distantarea fizica. Tot femeile sunt cele care asculta ce spun specialistii in virusologie si autoritatile, dar si partea mai documentata a familiei, care se informeaza in permanenta in legatura cu modul in care alte tari gestioneaza aceasta criza medicala.

Studiul, publicat in jurnalul medical Behavioral Science & Policy, s-a bazat pe intervievarea a 800 de americani, barbati si femei, in legatura cu obiceiurile lor in timpul pandemiei.

In a doua parte a studiului, cercetatorii au vrut sa afle cine poarta masca pe strada in mod corect. Dupa doua zile de cutreierat strazile din New York, New Brunswick si New Haven, realizatorii studiului au tras concluzia ca 55% dintre femeile care aveau masca pe strada o purtau corect, in timp ce doar 38% dintre barbatii surprinsi se protejau de coronavirus in mod corect.

Citeste si :  Cati bani pierd Andra, Smiley, Delia si Loredana Groza din cauza pandemiei. Se anunta o iarna grea pentru artisti

Sursa foto: Shutterstock

Articole din aceeasi categorie