26.03.2019
Estetica ginecologica fara bisturiu: rejuvenarea vaginala si albirea zonei genitale - FOTO
Considerata multi ani un subiect tabu, estetica ginecologica reprezinta una dintre cele mai noi ramuri din medicina. Efectuata in conditii de maxima siguranta, cu aparatura medicala moderna, poate fi non-invaziva, adica nu presupune taieturi, suturi sau recuperare. Amalia Anghel, Medic Primar Dermatovenerologie, doctor in stiinte medicale, din Romania, explica cum au loc procedurile de rejuvenare vaginala.
Estetica ginecologica fara bisturiu: rejuvenarea vaginala si albirea zonei genitale - FOTO

Rejuvenarea vaginala: frumusete intima fara operatie

Potrivit site-ului csid.ro (Ce se intampla Doctore?), pentru rejuvenarea vaginala se foloseste un laser CO2 special, care emite unda laser sub forma unor pixeli de energie fini. Aceasta energie pixelata aplicata tesaturilor zonei genitale penetreaza si imbunatateste calitatea mucoasei sau pielii prin stimularea procesului de sinteza de colagen, elastina si prin cresterea vascularizatiei. Tesuturile tratate vor fi mai ferme, mai elastice, mai rezistente. Tratamentul se efectueaza cu o proba laser cilindrica, mimand forma vaginului, care se introduce in vagin si transmite intr-un mod sigur si eficient energia laser pixelata. Astfel incepe tratamentul de remodelare al straturilor bazale ale mucoasei vaginale prin stimularea sintezei de colagen si elastina. Acest proces de modelare duce la ingustarea canalului vaginal si cresterea tonusului peretelui vaginal.

Rejuvenarea vaginala: o necesitate medicala

Procesul de remodelare creste elasticitatea si lubrifierea mucoasei genitale, prin care se produce disparitia sau ameliorarea disconfortului spontan sau din timpul contacului sexual. Prin remodelarea peretelui vaginal, rejuvenarea vaginala amelioreaza incontinenta urinara usoara/moderata.Laserul poate fi folosit si pentru tratamentul introitului vaginal (deschiderea vaginului) si a zonei vulvare (labii mari, labii mici, clitoris) pentru tratamentul lichenului scleros, laxitatii tesuturilor, atrofiei mucoasei, uscarii mucoasei genitale.

Rejuvenarea vaginala. Se recomanda persoanelor:

  • cu laxitate vaginala dupa sarcini, nasteri naturale, epiziotomii sau din alte cauze si care au observat o scadere a satisfactiei sexuale;
  • cu sindrom urogenital de menopauza (uscare, usturime, arsura, atrofie, lipsa lubrifierii mucoasei genitale, contact sexual dureros);
  • care datorita varstei, hormonilor, sarcinilor observa modificari intestetice ale zonei vulvare (laxitate, pigmentare, atrofie, uscare);
  • cu lichen scleros cronic genital; cu incontinenta urinara usoara/moderata.

Rejuvenarea vaginala: pregatiri, rezultate si efecte secundare

Inainte de efectuarea tratamentului este necesara o consultatie ginecologica. Pentru rezultate optime se recomanda 3 sedinte, efectuate la interval de 4 saptamani si inca o sedinta dupa 6 luni. Se pot efectua 1-2 sedinte pe an de intretinere. Procedura nu este dureroasa, nu se efectueaza sub antestezie, nu necesita intreruperea activitatilor zilnice, dar se recomanda evitarea contactului sexual pentru 5 zile. Pacienta poate simti sensibilitate sau un disconfort usor timp de 2-3 zile dupa procedura si nu este necesara niciun fel de medicatie dupa procedura. Rezultatele incep sa apara dupa 4-6 saptamani.

Albirea zonei genitale (bleaching)

Un alt domeniu de interes in estetica ginecologica este rezolvarea problemei hiperpigmentarii din zona intima. Acesta este procesul de inchidere la culoare a pielii zonei genitale si perigenitale (zona vulvara, perineala, perianala, zona inghinala si fata interna a coapselor). Este cauzata de predispozitia genetica la hiperpigmentare (secretie in exces de melanina, pigmentul brun al pielii), hormoni, sarcina, frictiune, epilarea zonei, expunerea la soare, inaintarea in varsta. Desi sunt disponibile mai multe tipuri de proceduri de depigmentare a zonei genitale (creme depigmentare, peelinguri chimice, IPL), depigmentarea cu laser este cea mai eficienta, mai rapida si cu rezultate permanente.

Laserul: face pielea mai alba, mai tanara

Pentru depigmentarea zonei genitale se foloseste un laser CO2 de ultima generatie care genereaza emisii laser fractionate, in functie de cerintele pacientului, pot penetra si stimula pielea pentru a obtine o piele mai luminoasa, mai tanara, mai ferma, mai estetica. Se poate trata zona vulvara, perineala (zona dintre vagin si anus), perianala, zona inghinala, fata interna a coapselor. Inainte de efectuarea procedurii cu medicul dermatolog in care se face evaluarea zonei care se doreste a fi tratata, se identifica potentiale situatii care constituie contraindicatii pentru procedura. Pe baza consultatiei initiale, se stabileste planul de tratament, de obicei, se efectueaza 3-4 sedinte la interval de 4-6 saptamani pentru rezultate optime.

Fara bisturiu, fara perioada de recuperare

Procedura necesita doar anestezie locala sub forma de crema, nu necesita repaus la pat, pacientul se reintoarce peste cateva ore la activitatile lui. Aceasta dureaza 30-45 de minute, iar dupa, medicul recomanda anumite produse de ingrijire, fara contact sexual 3-5 zile, fara expunere la soare timp de 3 luni si este interzisa epilarea cu ceara. Tratamentul de depigmentare poate fi combinat in aceeasi sedinta si cu alte proceduri de estetica ginecologica: rejuvenare laser sau combinata (PRP sau acid hialuronic) pentru zona vulvara, rejuvenarea vaginala, O-shot, augmentarea punctului G.

Tu ai incerca aceasta procedura?


Da like paginii noastre de Facebook si fii perfect informata!

Sursa foto: Google.com 

Articole din aceeasi categorie