12.05.2022
Este sanatos sa mananci frigarui? Nutritionistul Sergiu Munteanu iti spune ce carne trebuie sa alegi si care este cantitatea potrivita pe care o poti consuma: „In gambele si aripile de gaina principala problema este pielea” - VIDEO

Luna mai este si perioada gratarelor sau cel putin luna in care incepe iesitul la iarba verde. Cat de sanatos este sa maninci frigarui afla de la invitatul emisiunii O Seara Perfecta, nutritionistul Sergiu Munteanu.

Nutritionistul a mentionat faptul ca frigaruii sunt greu de numit o mancare dietica. „Totusi este carne rosie, se prelucreaza termic. Pur si simplu noi trebuie sa stim unele reguli ca sa minimalizam impactul acesta negativ al carnii prajite si mai ales, nu atat carnea care este incalzita sau prajita, dar insasi grasimea din carnea ei este periculoasa. Anume la arderea grasimilor se formeaza majoritatea toxinelor.”

Este important ca atunci cand alegem carnea pentru gratar aceasta sa fie mai putin grasa. „Nu trebuie sa optam doar pentru porc. Sa nu uitam ca poate fi si carne de gaina, iepure si peste.”, a adaugat Sergiu.

„In gambele si aripile de gaina principala problema este pielea care contine 70% de carbohitrati. Important este sa nu ardem carnea, dar s-o coacem. In carnea arsa este o concetratie mare de toxine care ne provoaca probleme de sanatate. De asemenea conteaza si cantitatea.”, a povestit nutritionistul.

Ion Cutelaba si sotia lui sarbatoresc nunta de bronz! Cum aratau cei doi acum opt ani. Vezi imagini rare - FOTO

Dupa parerea sa, nu conteaza cum este marinata carnea, dar insasi calitatea ei. „Trebuie sa fie cat mai tanara, mai proaspata. O muram cu ce dorim. Putem folosi atat chefir cat si vin sau suc de rosii.”

De asemenea, in ultima perioada multi opteaza in favoarea carnaciorilor sau a micilor cand aleg sa faca un gratar. Sergiu a povestit ce crede despre aceste produse. „In ei sunt foarte multe substante care atrag apa. Noi deseori platim la cantar pentru apa, in plus nu se foloseste o carne de calitate superioara in fabricarea carnaciorilor si micilor. Se folosesc de asemenea in ei si stimulatorii de gust. In afara de asta se foloseste si mult zahar. Cel mai bine este sa luam un muschiulet si sa-l marinam.”

„Sa nu uitam nici de regula ca pe masa trebuie sa fie 30% frigarui si 70% legume. De ce este importanta aceasta combinatie? Deoarece carnea provoaca constipatie, iar legumele sunt necesare la evacuarea rapida a maselor nedigerate din organism. Daca noi consumam mai mult de 200 grame de carne la o masa, atunci asta este maximum ce poate digera organismul”, a spus barbatul.

Cele mai cunoscute produse care ajuta la digestie sunt: ananasul, lamaia, kiwi si vinul rosu sec. „Ce tine de bere, aceasta este o bomba calorica, este un zahar care se absoarbe din cavitatea bucala. Din cauza berii se dezvolta obezitatea de tip feminin.”

„Chiar nu vezi ca suntem mintiti?” Replica unui fan la actiunile pro-ruse si vizitele la Donetk ale cantaretei Olga Kormukhina - FOTO

Articole din aceeasi categorie