10.10.2019
Dieta cu mere: minus 4 kilograme in 5 zile
Cura de slabire cu mere este usor de urmat si are numeroase efecte benefice nu doar asupra siluetei, ci pentru intregul organism.

In urma unei diete-soc de 5 zile cu mere, corpul tau va scapa de toxine, rata metabolica se va imbunatati si astfel, procentul de grasime corporala va scadea vazand cu ochii.

Vedeta acestei diete de slabire este, dupa cum bine ai intuit, marul, un fruct despre care se spune ca tine la distanta atat dentistul, cat si nutritionistul.

Merele sunt fructele cel mai indicate in dietele de slabire deoarece au putine calorii (un mar mediu contine aproximativ 80 de calorii), sunt bogate in vitamine si minerale, contin multe fibre, scad nivelul coleserolului, ajuta digestia, sunt satioase, taie pofta de dulce si elimina toxinele din corp.

Pe parcursul celor 5 zile de dieta sunt permise carnea slaba, branza cu continut redus de grasime si apa, minimum 2 litri pe zi.

Imagini pentru girl apple

Dieta cu mere – meniu pe 5 zile

Ziua 1: mic dejun, pranz, cina – mere (nu mai mult de 1,5 kilograme)

Ziua 2: mic dejun – 2 mere, pranz – un mar si o salata de legume cu doua feliute de branza slaba, stropita doar cu zeama de lamaie, cina – 3 mere

Ziua 3: mic dejun – un mar, o felie de paine integrala si o felie de sunca slaba de curcan, pranz – un mar, o salata facuta doar din jumatate de salata verde, 2 morcovi rasi si jumatate de ceapa, cina – 3 mere.

Ziua 4: mic dejun – un mar, o felie de sunca slaba de pui sau curcan si o felie de paine integrala, pranz – un mar, o salata de legume fierte (exclus cartofi) cu 200 gr ton in conserva, cina – 3 mere si un bol cu lapte cu continut scazut de grasime si cereale integrale.

Ziua 5: mic dejun – un mar, un ou fiert si o felie de paine integrala, pranz – un mar si o salata de cruditati cu 200 gr. de carne de vita sau pui fara pielita, cina – 3 mere.

Imagine similară

AVANTAJE:

-dieta nu presupune costuri foarte mari iar ingredientele sunt usor de gasit si de preparat;

-planul dietei este usor de urmat;

-este incurajat consumul de apa;

- favorizeaza detoxifierea organismului, pierderea in greutate si previne constipatia.

DEZAVANTAJE:

-este o dieta restrictiva, hipocalorica (mesele zilnice nu depasesc 1200 de calorii), ce poate avea drept consecinte efecte nedorite precum durerile de cap, oboseala, starile de lesin, ameteala, iritabilitatea si anxietatea;

-poate cauza hiperaciditate gastrica (poti lua carbune medicinal pentru a scapa de aceasta problema);

-odata incheiata dieta de 5 zile, majoritatea persoanelor are tendinta de a se supraalimenta si de a pune la loc kilogramele pierdute;

-nu este recomandat sa tii aceasta dieta mai mult de 5 zile si, in niciun caz, pe termen lung! De asemenea, dupa finalizarea dietei, continua sa mananci macar 1-2 mere pe zi si nu reveni la obiceiurile alimentare nesanatoase pentru a preveni efectul yo-yo. 

Ai incercat deja aceasta dieta? Povesteste-ne cum a decurs si care au fost rezultatele obtinute! Esti inca nehotarata? Incearc-o! Nu ai nimic de pierdut in afara de kilogramele care te supara!

Sursa foto: pixabay.com

Articole din aceeasi categorie