14.08.2019
Depresia intre exces de emotii si o tiroida dereglata
Este bine recunoscut azi faptul ca disfunctiile tiroidiene afecteaza semnificativ statusul mental si emotional. Atat hipertiroidia (producerea in exces a hormonilor tiroidieni), cat si hipotiroidia (insuficienta hormonilor tiroidieni) pot fi implicate in tulburari comportamentale.

„Pacientii cu disfunctie tiroidiana sunt mai predispusi sa dezvolte simptome depresive, dar si invers, depresia poate insoti diverse tulburari tiroidiene, predominant subclinice. Medicamentele antidepresive pot afecta si ele functia tiroidiana.”, spune Diana Dragomir, medic homeopat, care explica in continuare cum pot ajuta remediile homeopate in cazul tulburarilor tiroidiene insotite de depresie.

Ce cauzeaza disfunctia tiroidiana?

Disfunctia tiroidiana se poate datora multor cauze printre care deficientele de iod, de seleniu, stresului datorat examenelor, jobului, pierderii unei persoane apropiate. In sarcina sau imediat dupa nastere, se intampla frecvent sa apara mai ales o hipotiroidie, nediagnosticata. Aceasta este insotita de simptomele caracteristice (oboseala, crestere in greutate, constipatie, depresie) de cele mai multe ori, puse pe seama solicitarii crescute a mamei.

Hipo sau hipertiroidie?

Nu de putine ori se intampla ca un pacient care prezinta simptome de hipotiroidie sa fie diagnosticat in urma analizelor medicale cu hipertiroidie sau invers. Medicul endocrinolog ii va administra un tratament conform protocolului terapeutic, insa pacientul, chiar daca analizele arata o normalizare a hormonilor tiroidieni, se va plange de si mai multe probleme.

Homeopatia poate ajuta in toate aceste situatii. Scopul tratamentului homeopat este acela de a echilibra organismul. Pentru aceasta pacientului i se va administra un remediu ales in urma unei anamneze atente, luand in considerare toate simptomele precum si eventualele circumstante in care s-au dezvoltat acestea.”, puncteaza Diana Dragomir pentru CSID.

Remedii homeopate

Am putea da exemplu cateva remedii homeopate utile in tulburarile tiroidiene insotite de depresie, cu marea rugaminte de a nu le administra singuri ci doar la recomandarea unui medic homeopat.

Remediile homeopate stimuleza puterea nativa de vindecare a organismului

Intelegerea fundamentala a homeopatiei este aceea ca o substanta care determina un patern de simptome administrata unui om sanatos poate determina o vindecare a acelor simptome la un om bolnav, administrata in forma homeopata. Aceasta vindecare se va realiza stimuland forta vitala, tratand intreaga persoana: corp, minte si emotii.

Articole din aceeasi categorie