Doina Brăiescu spune că asimilarea fierului poate fi afectată de probleme de sănătate precum gastrita, helicobacterul sau paraziții, iar consultul unui specialist este esențial pentru identificarea cauzei și a metodei de tratament:
„Fierul se suplimentează doar în urma unor analize. Multe dintre persoane zic că iau fier, mănâncă sănătos, mănâncă ficat și totuși fierul nu se asimilează. Nu se asimilează fierul din mai multe cauze, dacă avem gastrită, dacă avem helicobacter, dacă avem disbacterioză, dacă avem paraziți intestinali. Sunt foarte multe cauze din ce motiv nu se asimilează fierul, chiar dacă îl mănânci, chiar dacă îl suplimentezi. Din acest motiv este recomandat să apelezi la un specialist care să-ți vorbească despre acești pași și să caute problema”.

Brăiescu mai subliniază că înainte de a administra fier, trebuie regenerat tractul digestiv și îmbunătățită digestia:
„Înainte de a administra fierul, se lucreză cu regenerarea tractului digestiv și cu înbunătățirea digestiei. Dacă noi o să avem o cantitate mică de acid gastric, fierul nu se va asimila pentru că, el este activat doar de sucul gastric și de enzime. Dacă vom avea puține enzime și puțin suc gastric, chiar dacă o să mâncăm acel fier, el nu va fi transportat și asimilat de către organism”.

De asemenea, nutriționista explică:
„Carnea trebuie să fie tocată, așa ajută mai bine la asimilare. Există multe metode pe care le putem folosi pentru a înbunătăți absorbția fierului”.

Cele 3 zodii alături de care îți va fi dificil să lucrezi
SURSA FOTO: PRO TV CHIȘINĂU