14.10.2024
De ce nu e bine să mănânci fructe seara, dar și ce te poate ajuta să scapi de burtică? Află totul de la gastroenterologul Larisa Paneș: „Pe parcursul somnului noi...” - VIDEO

Oricât ar părea de straniu, sănătatea noastră stă în starea instestinelor. Despre acest subiect află mai multe de la prezentatoarea emisiunii iSănătate, Vlada Mardari, dar și de la gastroenterologul Larisa Paneș.

„Discutăm despre sănătatea digestivă și aici aș vrea să vorbim despre cină. Cum ar trebui să fie o cină perfectă? La ce oră ar trebui să luăm ultima masă a zilei ca să nu avem după asta probleme cu insomniile, cu tot felul de balonări?”, sunt întrebările la care a vrut să afle răspunsuri Vlada Mardari.

Gastroenterologul Larisa Paneș a explicat faptul că fiecare dintre noi ar trebui să ia cina cu 3 sau 4 ore înainte de somn: „Ideal ar trebui să luăm cina cu 3-4 ore înainte de somn. La cină trebuie să avem o combinație dintre proteină și legume. Este varianta cea mai ideală”.

De asemenea, gastroenterologul a notat faptul că seara nu este benefic să consumăm glucide ușor de asimilat, deoarece astfel, ajungem la un moment dat să ne confruntăm cu depozitarea grăsimii pe burtă. „Ce trebuie de exclus? Trebuie de exclus glucidele ușor asimilabile: fructele, făinoasele. Care este motivul? Pe parcursul somnului noi nu facem activitate fizică și toată energia din glucidele ușor asimilabile se transformă în grăsimi. De cele mai multe ori grăsimile se depozitează pe peretele abdominal, pe burtică”, a spus Larisa Paneș.

„Dacă noi dorim talie fină, înseamnă că la cină trebuie să fie carne și pește cu legume”, a adăugat specialista.

Totodată, la întrebarea: „De ce nu este bine să consumăm seara fructe?”, Paneș a răspuns: „Fructele conțin foarte multă fructoză și glucoză”.

SURSA FOTO: PRO TV CHIȘINĂU

Articole din aceeasi categorie