07.04.2021
Daca tii post, e bine sa cunosti ce produse poti consuma ca sa ai o stare de sanatate buna. Ce spune medicul gastroenterolog: "Postul este o atitudine mentala, un exercitiu psiho-emotional si nu doar o restrictie alimentara" - VIDEO

Fiind in perioada postului religios, e bine sa cunoastem ce produse ne aduc aportul necesar de nutrienti, pentru o stare buna de sanatate. Invitata in cadrul emisiunii iSanatate, medicul gastroenterolog, Viorica Caraus, iti sugereaza ce alimente poti consuma:

Viorica CARAUS, GASTROENTEROLOG:  "Postul este o atitudine mentala, un exercitiu psiho-emotional si nu doar o restrictie alimentara. Proteina este una din principalele surse pe care o primim din alimentele de origine animala.

Eu recomand in perioada postului sa se consume cat mai multa proteina, fiindca ne da senzatia de satietate. Boboasele este bine sa le puneti la inmuiat pentru 8-12 ore. Nucile contin o cantitate buna de omega 3, la fel si semintele de in, canepa si uleiul de masline. 

Toti ar trebui iesirea din post sa o facem lenta. Postul intermitent este un regim alimentar care prevede evitarea unor mese pe parcursul zilei. Cine decide sa tina post intermitent sa-si consulte medicului".

Alte noutati din health&beauty, sport, nutritie si povesti cu oameni fascinanti gasesti pe site-ul emisiunii iSanatate.

Articole din aceeasi categorie