10.02.2020
Cum ingrijim corect dantura pe timp de iarna? Stomatologul Pavel Mihailovici: „Ar fi foarte bine sa alegem periutele electrice.”
Un zambet frumos ne este carte de vizita. Tehnologia moderna ii permite oricui deja sa aiba o dantura demna de Hollywood. Despre cele mai populare interventii dentare stomatologul Pavel Mihailovici a povestit in cadrul unui interviu pentru O Seara Perfecta.
Iarna este perioada in care dantura ne poate da mai multe batai de cap decat de obicei. „Cel mai des sensibilitatea apare la nivelul gingiei. Ar fi cazul sa optam pentru o periuta mai moale, macar pentru o perioada de 1- 1,5 luni. E bine sa alegem si pasta de dinti reparatoare. Un alt moment important este reducerea consumului de bauturi acide: cafeaua, sucurile fresh si tot asa.”, spune dentistul.
Citeste si: Lucruri care trebuie sa le faci pentru a avea o dantura perfecta. Iata care sunt ele
„Daca sensibilatatea dentara persista, este indicat sa ne adresam la specilist. Ar putea fi vorba despre o fisura sau alte probleme mai avansate.”, atentioneaza Pavel Mihailovici.
In prezent, magazinele pun la dispozitia clinetilor o gama foarte variata de periute de dinti. „Ar fi foarte ok sa alegem periutele electrice. Sunt periute dentare acum care au mecanism ultrasonic. Cu astfel de periute garantez o igiena riguroasa la nivelul gingiei acolo unde, de obicei, tartul se depune mai mult. Sunt recomandabile, insa si cele mecanice. Alegem o asprime medie.”, recomanda specialistul.
Mai multe despre ingrijirea corecta a danturii, stomatologul a povestit in interviul ce urmeaza:
Sursa foto: Google.com
Articole din aceeasi categorie