08.06.2021
Cele mai raspandite mituri despre primul act sexual

In popor exista multe mituri despre relatiile sexuale, insa ginecologii sunt cei care le pot delimita de adevar.

In ziua de astazi ar fi pacat sa faci lucruri din nestiinta, tinand cont de faptul ca ai atata informatie la dispozitia ta. Site-uri web, bloguri pe Facebook sau Instagram, medici care raspandesc online detalii din cunostinte lor in diferite domenii, toate acestea sunt resure pe care atat tinerii, cat si parintii acestora ar trebui sa le asimileze.

Cand este SANATOS sa iti incepi viata sexuala? Marianna Spinu, sexolog: „Organismul nostru este facut astfel ca si atunci cand este pregatit fiziologic pentru actul sexual, nu inseamna ca va primi placere" - VIDEO

Pe contul de Instagram Consilierul Tau Ginecolog, gasesti cele mai interesante si eficiente detalii din domeniul ginecologic, dezvoltarea organismului feminin si masculin, procesele fiziologice care au loc in corpurile noastre, dar si un subiect care, din fericire, inceteaza sa mai fie tabu in societatea noastra - sexul.

In cea mai recenta postare, medicii de acolo dezvolta subiectul miturilor cu privire la primul act sexual, despre care internautii sustin ca fiecare tanar ar fi bine sa le cunoasca, pentru siguranta proprie. Iata ce scriu cei de la gyneco.md:

„In randul adolescentilor sunt prezente multe nedumeriri sau chiar pareri gresite in privinta inceperii vietii sexuale. Unele dintre ele pot duce la consecinte grave precum o sarcina nedorita, infectii sexual-transmisibile sau... o trauma emotionala si psihologica.

Iata cateva dintre aceste mituri:

➡La prima relatie sexuala fata nu poate ramane gravida.
GRESIT! Sarcina poate surveni chiar si la primul contact sexual, daca acesta este neprotejat.

➡La primul act sexual fata TREBUIE sa prezinte eliminari de sange.
GRESIT! Membrana himenala se poate extinde si fara eliminari de sange, ba sunt fetite care se nasc fara membrana himenala, iar acest lucru nu inseamna ca fata deja a avut relatii sexuale. Unele statistic spun ca doar 40% dintre fete vor prezenta sangerari la primul act sexual.

➡Primul act sexual TREBUIE sa fie insotit de durere.
GRESIT! Durerea nu este un component obligatoriu si depinde mult de grija partenerului in proces, lubrifiere, relaxarea femeii.

➡Primul act sexual inseamna penetrarea vaginului cu penisul.
GRESIT! Orice tip de intimitate sexuala (vaginal, oral, anal) este considerata relatie sexuala in urma careia poti achizitiona, de exemplu... o infectie sexual-transmisibila.”

Vrei sa-l scoti din minti pe partenerul tau in pat? Iata cateva jocuri sexuale pentru voi doi, care la sigur iti vor prinde bine

Sursa foto: Google

Articole din aceeasi categorie