Placintele sunt cartea de vizita a bucatariei noastre. Aceastea pot fi pregătite din diferite tipuri de aluat si cu diverse umpluturi, iar daca le pregatim corect si le consumam cu moderatie nu ne pun in pericol nici silueta, nici stomacul.
„Principiul general este, cat mai putin aluat si cat mai multa umplutura, umplutura sanatoasa, ca sa aduca un impact mai mult nutritional, nu numai caloric.”, a spus specialistul.
„Cea mai sanatoasa este faina integrala sau faina de calitate 1 sau 2, deoarece ea contine deja si invelisul bobului de grau, iar in acesta sunt fibre si vitamine din grupul B. Astfel aduce un impact nutritional, nu numai caloric, normalizeaza microflora.”, a adaugat Sergiu Munteanu.
Conteaza nu doar aluatul, dar si cum le rumenim. La cuptor sau in tigaie?
„Ideal, la cuptor, deoarece este diferita temperatura de coacere. De exemplu, la cumpor avem o temperatura mai joasa, dar pe tigaie, sunt undeva sub 300 de grade. Tigaia este incalzita mai mult, respectiv ea dezvolta mai multe substante cancerigene.”
Mai multe detalii despre aceste delicii culonare afla in video ce urmeaza:
Asa ca daca nu exagerati si mai ales daca faceti multa miscare, puteti savura oricand doriti aceste delicii traditionale.
Da like paginii noastre de Facebook si fii perfect informata!
Sursa foto: Google.com