14.06.2019
Beneficiile cireselor pentru sanatate
E sezonul cireselor! Aceste fructe, pe langa faptul ca sunt delicioase, sunt si unele dintre cele mai sanatoase.

In plus, sunt si hipocalorice, ceea ce le face o optiune ideala pentru cei care tin dieta de slabit. O mana de cirese contine mai putin de 100 de calorii si 15% din necesarul zilnic de vitamina C.

Ciresele sunt pline de antioxidanti

Antioxidantii si compusii antiinflamatori continuti de cirese incetinesc procesul de imbatranire si protejeaza impotriva bolilor cronice, cum ar fi afectiunile de inima, cancerul, Alzheimer, diabetul si obezitatea.

Protejeaza impotriva diabetului

Efectele antiinflamatoare ale cireselor mentin sanatatea organismului. In plus, aceste fructe au un indice glicemic scazut, ceea ce face sa nu varieze foarte tare nivelul zaharului din sange si al insulinei cand sunt consumate. Sunt ideale pentru prevenirea diabetului.

Asigura un somn bun

Ciresele sunt o sursa bogata de melatonina, un hormon care favorizeaza ciclurile de somn. Aproximativ 250 de ml de suc de cirese baut dimineata si seara creste durata somnului cu o ora si 24 de miute.

Amelioreaza simptomele artritei

Consumul in mod regulat de suc de cirese in dieta zilnica ajuta la ameliorarea durerilor de incheieturi.

Mentin un nivel optim la colesterolului

Sucul de cirese ajuta la scaderea nivelului de colesterol. Reducerea cu cel putin 1% a nivelului de 'colesterol rau' scade riscul de a dezvolta boli de inima cu 2%.

Reduc durerile musculare

O gustare formata din cirese reduce durerea cauzata de exercitiile fizice intense si ajuta la recuperarea musculara.

Sursa foto: Google.com, Pixabay.com

Articole din aceeasi categorie