07.11.2019
Avocado - aliatul ideal pentru diabetici, kilograme in plus sau colesterol crescut
In ultimii ani, fructul avocado a castigat popularitate nu doar pentru ca este extrem de versatil si poate fi folosit in numeroase preparate, ci si pentru beneficiile pe care le are pentru sanatate. In plus, este un superaliment recomandat atat in dietele pentru scaderea in greutate, cat si pentru persoanele care sufera de diabet, boli vasculare sau probleme digestive etc.

„Studiile au aratat ca avocado este un fruct bogat in fibre si grasimi monosaturate, care ajuta corpul sa lupte impotriva diabetului si bolilor vasculare. 100 grame de avocado contin doar 1,8 grame de carbohidrati, 4,4 grame de proteine, 23 grame de grasime si 3,3 grame de fibre. Daca vreti sa slabiti, atunci avocado este un aliat de nadejde. Consumand doar jumatate de avocado la fiecare masa veti obtine mai repede senzatia de satietate, astfel ca veti manca mult mai putin. Mai mult, acest fruct este bogat in vitaminele A, B1, B2, D, E, K, H, PP si are un continut foarte mare de potasiu, care va ajuta sa faceti mai usor tranzitia spre o dieta ketogenica”, explica nutritionistul Gianluca Mech.

Pentru ca este un aliment care are capacitatea de a micsora nivelul colesterolului, de a controla apetitul, dar mai ales de a reduce grasimea de pe abdomen, avocado este alimentul ideal pentru scaderea in greutate.

Te scapa de grasimea de pe abdomen

Cercetatorii arata ca daca renuntam la uleiurile de gatit sau la uleiul de peste si le inlocuim cu uleiul de avocado, care este bogat in acizi grasi si uleiuri mononesaturate, ajuta la reducerea grasimii de pe abdomen, iar astfel este redus si riscul sindromului metabolic, in care markerii de sanatate sunt asociati cu cresterea in greutate. In urma unui studiu recent s-a descoperit ca persoanele care consumau 40 de grame (aproximativ 3 lingurite) de uleiuri bogate in acid oleic timp de patru saptamani au scazut grasimea de pe abdomen cu 1.6% comparativ cu cei care consumau ulei de floarea soarelui sau de in, acestea fiind uleiuri bogate in grasimi polinesaturate. Un alt studiu din jurnalul Diabetes Care a obtinut aceleasi rezultate: o dieta bogata in grasimi mononesaturate poate preveni distributia grasimii din corp, in special din zona abdomenului. O lingurita de ulei de avocado contine 120 de calorii si 10 grame de grasime mononesaturata, profil aproape identic uleiului de masline extravirgin.

„Avocado este un fruct bogat in fibre, dintre care 25% sunt solubile. Acestea sunt utile pentru buna functionare a organismului, regleaza tranzitul intestinal si reduc senzatia neplacuta de balonare. Recomand consumul de avocado la fiecare masa, fie pe un toast dimineata, intr-o salata la pranz sau alaturi de peste la cina”, adauga Gianluca Mech.

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie