15.06.2020
Aveti o senzatie de durere, greutate si amortire in picioare?

Acestea, precum si alte semne precum “vene in panza de paiangen”, vase dilatate sau varice cu schimbarea culorii pielii la nivelul gleznelor ne sugereaza o afectiune venoasa superficiala.

Afectiunea venoasa superficiala poate afecta barbatii si femeile de toate varstele si nivelurile de activitate fizica. Multi oameni au vene varicoase vizibile, pe cand altii nu au semne vizibile ale bolii. Problemele legate de insuficienta vasculara rezulta adesea atat din factorul genetic, cat si din obiceiurile nesanatoase, stilul de viata sedentar.

Cei mai importanti factori de risc sunt:

  • Mod de viata nesanatos (fumatul, obezitatea, lipsa exercitiilor fizice) 
  • Istoric familial de boala venoasa superficiala 
  • Sarcina 
  • Leziuni ale picioarelor din cauza traumatismelor, interventiilor chirurgicale sau cheagurilor de sange anterioare 
  • Perioade indelungate de stat in picioare sau pe scaun fara miscare pot cauza o presiune mare in venele picioarelor. 

Insuficienta vasculara este o stare intalnita foarte frecvent si daca nu este oprita, poate avea ca rezultat vene varicoase.

Cum recunosc insuficienta venoasa?

Picioarele umflate pot fi primul semn al bolii venoase, chiar inainte ca venele varicoase sau alte semne vizibile sa apara. Usturimea, furnicaturile si mancarimea picioarelor pot indica debutul insuficientei venoase superficiale sau existenta afectiunii venoase. Daca aveti picioare umflate in fiecare seara, indiferent de activitatea pe care ati avut-o in ziua respectiva sau daca aveti gleznele umflate dupa o calatorie lunga, este posibil ca venele dumneavoastra sa fie deja afectate si este timpul sa actionati.

Ce pot face pentru a preveni insuficienta venoasa?

Exista multe lucruri pe care le puteti face pentru a va imbunatati circulatia sangvina a picioarelor. In plus, puteti reduce simptomele si riscul aparitiei unor complicatii. Cu cat incepeti mai repede, cu atat mai bine.

Cel mai important, se recomanda un mod de viata sanatos, care include exercitii fizice, renuntarea la alcool si fumat, precum si o dieta echilibrata. Gimnastica venoasa obisnuita poate, de asemenea, contracara dezvoltarea si progresarea insuficientei venoase superficiale.

In plus, in timpul calatoriilor lungi cu masina, cu trenul sau cu avionul, picioarele dumneavoastra se confrunta cu dificultati cand stau pentru o perioada lunga de timp in spatii inguste. Acest lucru poate cauza dereglari de flux sangvin venos. Cu cat aceasta conditie persista mai mult, cu atat mai mare este riscul unei tromboze venoase care apare in sistemul venelor inferioare ale picioarelor. Persoanele care se confrunta deja cu venele in panza de paianjen, vene varicoase sau se plang in mod regulat de picioare grele dupa o perioada indelungata de calatorie sau in sedinte sunt in mod special predestinate pentru acest lucru.

Daca aveti adesea dureri, greutate sau umflaturi la nivelul picioarelor, consultati-va medicul.

Lioton 1000® Gel reduce efecient simptomele afectiunilor venoase superficiale, cum ar fi:

  • Senzatia de greutate in picioare 
  • Senzatia de durere in picioare 
  • Roseata si umflarea picioarelor 

Heparina - componentul principal al Lioton 1000® Gel actioneaza in mai multe moduri. Actionand asupra mediatorilor pro-inflamatori, poate atenua simptomele cum ar fi iritatia si durerea. In plus, heparina ajuta la reducerea extravazarii sangelui din venele inflamate, ceea ce poate reduce edemul. De asemenea, reduce coagularea, ajuta la imbunatatirea circulatiei.

Utilizati Lioton1000® Gel tot anul imprejur, in special daca suferiti de afectiuni venoase superficiale in timpul anului, simptomele se intensifica, in general, in perioadele mai calde ale anului. 

Incepeti sa folositi Lioton 1000®. Datorita concentratiei inalte de heparina, aceasta patrunde prin piele, unde prin mecanismul triplu de actiune al heparinei contribuie la reducerea eficienta a simptomelor de picioare grele, umflate, dureroase, hematoamelor si venelor dilatate, edemelor si crampelor nocturne din cauza afectiunilor venoase superficiale.. 

Formula de gel a Lioton 1000® aduce o senzatie racoritoare imediata si este usor si placut de utilizat. Lioton 1000® Gel contine uleiuri de levantica si neroli, care daruiesc o aroma placuta si proaspata.

Lioton 1000® Gel este un gel non-uleios, care nu lasa urme, pentru a putea fi utilizat in mod confortabil. Lioton 1000® Gel se absoarbe usor de pe suprafata pielii si amelioreaza simptomele (picioare obosite, umflate, grele). Puteti sa il aplicati in orice moment al zilei, in conformitate cu schema de dozare indicata in prospect:

Lioton 1000® gel este indicat pentru tratamentul afectiunilor venelor superficiale. Traume, contuzii, infiltrate si edeme localizate, hematoame subcutanate.

Un mod sanatos de viata si utilizarea regulata a Lioton 1000® gel va ajuta sa reduceti simptomele venelor varicoase, pentru a putea ramane in picioare si a continua sa duceti un mod de viata activ.

Pentru mai multe informatii accesati www.lioton.md


Acesta este un medicament. Medicamentul se elibereaza fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul. Daca apar manifestari neplacute, adresati-va medicului sau farmacistului.

Numarul de inregistrare: Lioton® 30g 22987 din 10.10.2016, Lioton® 50g 22988 din 10.10.2016.  

Codul materialului: MD_LIO_06_2020_v02_web article. Material elaborat: 13.04.2020.

Berlin-Chemie AG Berlin Sucursala Chisinau Republica Moldova, Chisinau, MD-2012, str. Alexandru cel Bun 85, Tel.: (+373 22) 21 25 58; (+373 22) 24 33 95; Fax: (+373 22) 24 42 84; www.berlin-chemie.md

*Acest articol este un produs comercial


 

Articole din aceeasi categorie