08.11.2023
Ana a slabit 30 de kilograme fara dieta si sport! Care este secretul, dar si cum se simte acum - VIDEO

Intr-o lume a consumului mai toata lumea isi doreste sa de-a jos cateva kilograme, multi reusesc prin regim alimentar sanatos si sport. Altii nu, parca se chinuie, insa au aceiasi greutate. Este si experienta Anei, o ucraineanca refugiata in tara noastra, de curand a apelat la o interventie pentru a scapa de kilogramele nedorite. Iar povestea ei o aflam dintr-un reportaj marca O Seara Perfecta.

Ana a povestit ca a avut o problema cu kilogramele in plus de mica:„Tin minte ca aveam o greutate destul de mare inca din adolescenta, o parte o puneam pe seama cresterii masei musculare asa cum faceam sport intensiv. Bineinteles, ca orice persoana supraponderala, am incercat tot felul de diete si activitati.Insa, fara rezultate prea mari. Sunt originara din Ucraina, iar din cauza razboiului de acolo, m-am mutat in Moldova”.

Interacțiunile sociale ar putea fi influențate de dorința de a slăbi

„Problema kilogramelor o am de cand ma tin minte, cred ca este chiar de la nastere. Daca e sa rasfoim prin fotografiile cu parintii mei, dar si la toata rudele din partea mamei cu totii suntem plinuti. Nu neaparat pot spune ca asta m-a deranjat cumva, dar, totusi, atunci cand esti copil, mai ales fetita, si ai kilograme in plus, iti creeaza un anumit disconfort. Desi, cu timpul, te obisnuiesti cu acest lucru, oricum ramane acel sentiment de negare si, respectiv, nu te poti accepta, in special pentru ca societatea nu o face. Totusi, continui sa traiesti intr-un fel sau altul”, a mai adaugat aceasta.

Ritual pentru pierderea în greutate acasă. Nu numai magie

Cum i-a venit gandul sa isi faca prima interventie, Ana a dezvaluit:„Prima intentie de a-mi face o operatie bariatrica a fost prin anul 2020. Dar, la acel moment nu pot spune ca am reflectat foarte mult asupra acestui subiect. Era doar o optiune. Atunci cand am crezut ca viata mea se va schimba in directia pozitiva, s-a intamplat tocmai inversul, si nu doar pentru mine, dar pentru toti cetatenii ucraineni. Stresul pe care l-am trait nu a fost doar din cauza mutarii mele, dar si pentru ca imi faceam griji pentru tara, pentru cei dragi, pentru familie, asa cum, la moment, ma aflu in Chisinau de una singura. Traiam un stres continuu si a inceput mancatul emotional. Respectiv, greutatea mea a crescut si mai mult. In aproximativ un an am ajuns la 117 kilograme. Asa ca am inceput sa ma informez din mai multe surse si am aflat despre spitalul Repromed. Dupa ce am citit recomandarile altor oameni, am ales sa merg la o consultatie. In acea zi am trecut rapid toate investigatiile necesare, iar medicul m-a intrebat daca programam operatia pentru saptamana respectiva. In subconstient, acceptasem ideea si am zis sa incerc”.

Plan de slăbit în 7 zile, cu doar 1.200 de calorii pe zi

 „Sigur ca imediat dupa operatie, am regretat putin decizia mea, dar acum, la distanta de trei luni, nu am absolut nicio parere de rau. Acum, am in jur de 90 de kilograme. Dimineata erau 90,45 kg. Am scapat rapid de aceste kilograme. In prima luna, am pierdut 20, iar ulterior – altele 10. Acum ma simt mult mai bine. Imi este mult mai usor, atat atunci cand urc pe cantar, dar si ca stare de spirit. Pot spune cu certitudine ca, in primul rand, vezi aceste schimbari cand te uiti in oglinda. Fara indoiala, acum ma privesc dintr-o alta perspectiva. Este destul de interesanta aceasta schimbare – cum te simti si cum incepi sa te percepi de la o zi la alta”,  a mentionat Ana dupa 3 luni de la operatie.

*Acest articol este un produs comercial.

Articole din aceeasi categorie