02.12.2019
6 moduri prin care poti trece mai usor peste starile depresive
Depresia este una dintre bolile secolului, care afecteaza un numar foarte mare de oameni, manifestandu-se diferit de la om la om. ELLE Romania iti sugereaza care sunt modurile prin care poti trece mai usor peste starile depresive.

Depresia este o afectiune care poate aparea in orice moment al vietii, chiar si atunci cand nu te astepti. Cand ne gandim la depresie, avem impresia ca ea nu poate afecta persoanele care au o viata perfecta, o situatie materiala buna si care au tot ceea ce isi doresc, insa viata perfecta nu exista, iar din pacate, retelele de socializare contribuie la crearea acestei imagini asa-zise perfecte. 

Fiecare dintre noi este responsabil pentru propria viata si ar trebui sa ne preocupam sa avem o viata cat mai linistita si lipsita de probleme, insa haosul cotidian ne face sa devenim stresati, anxiosi, iar in cele mai grave cazuri depresivi.

In cazul in care te confrunti cu stari depresive sau de anxietate, cel mai important este sa iti dai seama de faptul ca nu esti singura in aceasta lupta si ca, oricand simti nevoia, ar trebui sa vorbesti cu familia, prietenii sau chiar sa ceri ajutor din partea unei persoane specializate. Din pacate, cele mai multe persoane se confrunta cu acest stigmat social conform caruia nu ar trebui sa ceri ajutor din partea unui psiholog si ca ar trebui sa treci singura prin toate.

Ti-am pregatit o serie de lucruri pe care ar trebui sa le faci pentru a reusi sa diminuezi starile de anxietate:

1. Nu te concentra pe cel mai rau scenariu

Cele mai multe dintre noi avem tendinta de a pune mereu raul pe primul loc, iar abia dupa sa ne gandim la lucrurile bune. Este una dintre cele mai comune greseli pe care le poti face si care iti poate afecta sanatatea mintala. Nu este deloc un lucru sanatos, iar din acest motiv nu ar mai trebui sa il faci. Concentreaza-te intotdeauna pe lucrurile frumoase din viata ta, si in special pe lucrurile mici. Chiar daca poate parea un cliseu, trebuie sa stii ca fericirea sta in lucrurile mici si venite din suflet.

2. Nu te mai stresa pentru lucrurile care nu conteaza

Stresul este cel mai mare dusman al omului, iar dovada sta faptul ca oamenii nu reactioneaza foarte bine atunci cand sunt pusi in situatii stresante. Desi poate parea o modalitate de a iesi din zona de confort si de a reusi sa te pui in situatii-limita, realitatea ne spune faptul ca ar trebui sa nu ne mai stresam atunci cand nu este cazul. Si, chiar daca iti este frica de esec, greselile fac parte din viata noastra si din ele putem invata.

3. Indeparteaza-te de gandurile negative

Stim deja ca nu putem schimba trecutul, iar din acest motiv ar trebui sa iti concentrezi atentia asupra prezentului. Avem tendinta de a ne gandi tot mai mult la lucrurile pe care le-am facut in trecut si cum puteam lua alte decizii, insa gandurile negative ne indeparteaza de la aspectele cu adevarat importante din viata noastra.

4. Nu iti fie frica de necunoscut

Pe toate ne sperie ideea viitorului si a necunoscutului, insa misterul face parte din viata noastra si ar trebui sa il imbratisezi cu bratele deschise. Niciodata nu poti fi cu adevarat sigura de viitorul tau, el se poate schimba datorita experientelor de care ai parte. Insa, chiar si asa, nu ar trebui sa iti fie teama, ci mai degraba, sa te bucuri si sa apreciezi spontaneitatea.

5. Gandeste pozitiv in fiecare zi

Stim cat de greu este sa iti pastrezi gandirea pozitiva, mai ales in situatiile grele. Insa atunci cand experimentam tot felul de stari negative, ne facem mai mult rau decat bine, iar din acest motiv trebuie sa iti pastrezi optimismul orice ar fi. Cuvintele au un impact extrem de mare asupra subconstientului, implicit al vietii noastre. In loc sa te stresezi pentru lucrurile care nu conteaza, incearca sa ai in fiecare zi un gand bun, cu care sa te trezesti dimineata.

6. Fa-ti obiceiuri noi

Se spune ca este nevoie de 21 de zile pentru a reusi sa iti construiesti un obicei nou, iar daca te sperie sa iesi din zona de confort, atunci cu atat mai mult ar trebui sa faci asta. Ne concentram mereu pe ceea ce stim deja, fara a avea dorinta de a experimenta. Insa, nu spunem acum sa iti schimbi complet obiceiurile, ci sa adaugi altele noi, cum ar fi sa faci un nou sport, sa mergi la pilates, sa alergi seara in parc, sa iei lectii de yoga, ori, de ce nu, sa faci un curs de actorie sau pictura. Acest lucru iti va elibera mintea de gandurile negative si te va lasa sa te concentrezi pe cele pozitive.

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie