17.09.2020
10 semne ca ai fost deja infectat cu noul coronavirus si nu ai stiut acest lucru! Cum poti sti sigur

Este posibil sa fi avut deja coronavirus si sa nu fi realizat? 

„Majoritatea oamenilor care iau acest virus pot dezvolta simptome minore, cele mai comune fiind temperatura mai mare si o tuse nou, seaca”, explica Daniel Atkinson pentru treated.com.

Mai jos, regasiti 10 semne subtile care iti arata ca ai avut deja Covid-19 si nu ai realizat:

1 Congestie nazala, durere in gat

Conform doctorului Atkinson, durerea in gat, alaturi de un nas infundat si mucozitati, poate indica un caz usor de Covid-19. Dar pentru ca se simte precum o raceala comuna sau o alergie, se poate sa fie trecuta cu vederea.

2 Gust si miros diminuate 

Unele persoane isi pierd gustul si mirosul atunci cand contracteaza virusul. ”Este un simptom care poate acompania alte simptome usoare, specifice unei raceli banale. Conform sursei mentionate mai sus, pacientul isi recupereaza aceste simturi in cel mult sase saptamani. 

3 Apetit redus

Cand organismul este infectat cu un virus de acest gen, poate disparea pofta de mancare. ”Este important sa beti multe lichide pentru a ajuta organismul sa combata virusului si chiar daca nu simtiti nevoia, incercati sa mancati, fie ca e vorba de o gustare sau de o portie mai mica”.

Citeste si :  Gabriel Nebunu a invins in lupta cu COVID-19: „Efectiv, nu poti tine mainile pe tine... E cum ai da un morcov prin razatoare”

4 Conjunctivita

Daca ai avut recent conjunctivita este posibil sa fi fost din cauza coronavirusului. ”Mai multe rapoarte sugereaza faptul ca SARS-CoV-2 poate determina o conjunctivita usoara, care nu se poate deosebi de alte cauze virale”, a fost declaratia recenta a Academiei Americane de Oftalmologie. 

5 Greata sau diaree

Conform unui studiu publicat in The American Journal of Gastroenterology, problemele digestive sunt comune in infectia cu Covid-19, jumatate dintre pacientii diagnosticati plangandu-se de aceste simptome. 

6 Un episod de febra

Ai avut un episod de febra care a trecut asa de repede incat nici nu te-ai empacientat? Ei bine, ar fi putut fi din cauza Covid-19. Conform OMS, 87,9% dintre cazuri confirmate in laborator au raportat febra drept cel mai comun simptom.

7 Dureri musculare

Ai crezut ca dureri musculare pentru ca ai exagerat cu exercitiile fizice. Sau poate ai crezut ca ai avut gripa. Durerile musculare sunt insa si un simptom de infectie cu noul coronavirus. 

8 Dureri de cap foarte mari

Daca ai simtit dureri puternice la nivelul capului, s-ar putea sa fi fost vorba de Covid-19. Conform Optometry Times, ”un studiu facut pe 100 de pacienti a aratat faptul ca migrenele pot aparea in fazele presimptomatice sau simptomatice ale Covid-19”.

9 Dureri in piept

Unele persoane continua se experimenteze diverse simptome si la cateva luni dupa infectare, conform Heart.org. ”In cadrul vizitelor la medic sau pe grupurile de social media, un numar tot mai mare de pacienti se plang de simptome care raman, chiar dupa disparitia virusului, precum palpitatii, dureri in piept, respiratie intretaiata, oboseala sau stari de febra”, precizeaza sursa citata mai sus.

10 Ai fost bolnav la inceputul anului

Daca ai fost bolnav in ianuarie, februarie sau martie si ai crezut ca este vorba de raceala sau gripa, s-ar putea sa fi fost vorba de Covid-19. Pentru ca epidemia de Covid a aparut chiar in sezonul gripelor si racelilor, este foarte posibil sa fi avut coronavirus si sa nu fi stiut.

Citeste si :  Adelina Pestritu, pusa la zid de fani si dupa ce s-a vindecat de COVID-19: „Nu te mai crede nimeni”

Sursa foto: Google

Articole din aceeasi categorie