03.05.2022
„Uneori ma intreb pentru ce traiesc!” La 19 ani, sportiva ucraineana Marta Kostyuk, a cedat nervos cand a vazut cum se comporta rusii din circuit cu ea

Razboiul declansat de armata rusa in Ucraina pe 24 februarie 2022 lasa urme adanci si in lumea sportului.

Sportivii ucraineni sunt departe de familiile lor si privesc neputinciosi cum tara lor este distrusa. Tanara Marta Kostyuk, numarul 60 WTA, s-a implicat in razboiul declansat in tara ei si a postat in repetate randuri imagini cu atrocitatile din Ucraina.

Intr-un interviu acordat CNN, Marta Kostyuk, jucatoare de tenis a carei familie este in Ucraina, a facut o serie de declaratii cu impact puternic. Tanara sportiva a recunoscut ca i-au trecut multe ganduri "negre" prin cap in ultimele saptamani.

Anna Trincher a cantat despre cuplurile care au fost despartite de razboiul din Ucraina. Vedeta a prezentat un videoclip emotionant: „Ucrainencele sunt cele mai incredibile, curajoase si puternice” - VIDEO

„In ultimele ore, tatal unui prieten din lumea tenisului a murit. Casa lui e complet distrusa. Nu pot descrie ceea ce simt. Sunt deja doua luni si am avut suisuri si coborasuri. Primele doua saptamani au fost groaznice si incerc sa ma obisnuiesc cu ce se intampla. Acum doua saptamani am apelat la un psiholog, care ma ajuta enorm, pentru ca am ajuns intr-un punct in care am avut ganduri foarte periculoase.

Nu vreau sa o spun eu, dar va puteti imagina. E groaznic sa vezi ca iadul acela din tara mea nu se mai termina si sa nu stii ce urmeaza. Ma simt neputincioasa, simt ca nu pot face nimic si sunt momente in care ma intreb pentru ce traiesc, ce ar trebui sa fac cu viata mea”, a declarat Marta Kostyuk, conform Tennis World.

„Acum mi-am schimbat perspectiva si stiu ca nu trebuie sa tac sau sa o fac pe victima. Trebuie sa incetez sa ma mai plang, sa ma concentrez pe nevoie reale si sa incerc sa fiu o jucatoare profesionista. S-a demonstrat, de-a lungul anilor, ca sportul nu poate fi separat de politica. Incerc sa aflu de ce niciun jucator rus nu m-a intrebat nimic despre aceasta situatie.

Nu se vor putea intoarce in castelul lor din Rusia! Ce a spus prezentatoarea TV Masha Efrosinina despre soarta lui Maxim Galkin si a Allei Pugacheva

Ma simt foarte singura, inainte aveam multe relatii cu jucatoarele din circuit, dar acum nu mai comunicam. Toti spun ca vor sa ne ajute si ca sunt solidari, dar apoi nici macar nu ne baga in seama. Rusii au obligatia sa vorbeasca deschis despre barbarismul invaziei. Chiar daca sustin razboiul, trebuie sa o spuna. Nu as vrea sa traiesc intr-o tara in care nu pot sa-mi exprim sentimentele”, a mai afirmat tanara jucatoare din Ucraina.

Kostyuk a vorbit in mod regulat cu un psiholog pentru a o ajuta sa treaca prin tot ceea ce simte si traieste: „A fost un roller-coaster. Intr-o zi esti bine, in cealalta zi te simti oribil, se intampla ceva straniu. Pentru mine, ca o persoana emotionala, nu e deloc usor, dar incerc sa ma descurc. Unele saptamani au fost extrem de dificile, am ajuns sa ma gandesc: „Ce rost mai are sa fiu aici in viata?”. Este nevoie de multa putere mentala si de munca, incerc sa fac tot ce pot.

Am sters toate contactele de la toti jucatorii rusi si bielorusi cu care am fost prietena, din cauza faptului ca eram apropiati si nu s-au gandit niciodata sa vina la mine si sa vorbeasca cu mine. Cred ca este un motiv destul de bun, indiferent de sentimentele lor, chiar nu-mi pasa”, a afirmat Marta Kostyuk, pentru Eurosport.

Hector Jimenez-Bravo a gatit, Zlata Ognevich a cantat si impreuna au strans peste 40 de mii de euro pentru ucraineni: „Am dat totul din mine, de parca am fost pentru prima data intr-o bucatarie” - FOTO/VIDEO

Sursa FOTO: Instagram

Articole din aceeasi categorie