13.05.2022
Rusii au reactionat extrem de dur, dupa ce sportiva Elina Svitolina „i-a pus la zid” din nou: „Este un nimeni!”

Jucatoarea ucraineana de tenis Elina Svitolina (locul 27 WTA) a anuntat ca nu va participa la Roland Garros (22 mai - 5 iunie), fiind afectata de razboiul din Ucraina.

Totodata, Svitolina a transmis un nou mesaj sportivilor din Rusia si Belarus, carora le-a cerut raspicat sa condamne invazia armatei ruse in Ucraina.

Joi, presedintele Federatiei Ruse de Tenis, Shamil Tarpishchev, i-a dat o replica dura sportivei ucrainene.

Interpreta Jamala a primit in SUA titlul de „cel mai influent artist ucrainean”: „Este lupta noastra comuna si mica noastra victorie”

„Nu trebuie sa acordam atentie unor astfel de declaratii. Nu este doar opinia mea, ci si a avocatilor. Rusia nu poate sa fie inlaturata din toate competitiile din cauza unor declaratii. Deocamdata totul este OK, rusii pot sa joace. Nu are sens sa reactionam la toate declaratiile. Cine este Svitolina? Este un nimeni”, a spus Tarpishchev, citat de sport.ua.

Elina Svitolina, fost numar trei mondial, a castigat 16 titluri WTA la simplu. Este prima jucatoare din Ucraina care ajunge in Top 10 WTA.

Svitolina a castigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

Pe 6 mai, Federatia Internationala de Tenis (ITF) a decis, in urma unei conferinte extraordinare, sa excluda excluda federatiile din Rusia si Belarus, ca urmare a invaziei armatei ruse in Ucraina.

Ca urmare a acestei decizii, echipele nationale din Rusia si Belarus nu mai pot participa la competitii.

Subiectul excluderii sportivilor rusi si bielorusi din competitiile ATP si WTA n-a fost luat in discutie la intrunirea ITF.

Tina Karol a vorbit dur in adresa lui Grigorii Leps care a fost recent in Donbas. Afla ce declaratii a facut interpreta ucraineana: „Tu vei fi hrana pentru viermi...” - FOTO

In 2021, echipa Rusiei a cucerit Cupa Davis, cu Daniil Medvedev si Andrey Rublev lideri.

Organizatorii turneului de la Wimbledon au fost criticati de conducerile ATP si WTA dupa decizia de a interzice prezenta jucatorilor din Rusia si Belarus la turneul de Grand Slam pe iarba, programat in perioada 27 iunie – 10 iulie.

Trei jucatori de Top 10 mondial nu pot juca la Wimbledon: rusii Daniil Medvedev (locul 2 ATP) si Andrey Rublev (8 ATP), precum si bielorusa Aryna Sabalenka (4 WTA).

Este pentru prima oara cand jucatorii de tenis sunt interzisi pe baza de nationalitate la un turneu, dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.

A umilit-o si a alungat-o din taxi! Ce s-a intamplat cu interpreta ucraineana Zlata Ognevich in drum spre aeroportul din Chicago: „Sunt in soc...” - FOTO

Organizatorii turneului de la Wimbledon ar putea fi dati in judecata de catre jucatorii de tenis din Rusia si Belarus. Mai multi sportivi au contactat avocati.

Sursa FOTO: Instagram

Articole din aceeasi categorie