25.01.2022
Palatul secret al lui Putin. Cum arata camera de striptease cu scena si bara de metal - VIDEO

O noua investigatie a Fundatiei Anticoruptie FBK, o organizatie non-profit infiintata de politicianul rus de opozitie Aleksei Navalny, a scos la iveala imagini care arata palatul lui Vladimir Putin de pe litoralul Marii Negre.

Sute de imagini cu exteriorul si interiorul unui palat secret urias care se presupune ca i-ar apartine lui Putin au fost date publicitatii.

Anul trecut, opozantul Kremlinului, Aleksei Navalnii, care este in prezent incarcerat, a dezvaluit ca Vladimir Putin detine un imens palat pe un domeniu de 7.000 de hectare la malul Marii Negre. Valoarea proprietatii depaseste un miliard de euro si ar fi fost finantata de mai multi oligarhi rusi, toti dependenti de Putin.

Palatul secret de peste 1 miliard de euro

Palatul secret s-ar afla intr-o zona langa Gelendzhik, la Marea Neagra. Proprietatea si terenul au garduri de securitate, un port, o biserica, o zona de de protectie in care zborul e interzis, un punct de control, o crama, teatru, o sala de sport, o piscina, un „aquapark”  si chiar un patinoar pentru hochei pe gheata.

 

"Cea mai mare mita din lume"

"E ceea ce noi numim cea mai mare mita din lume. Fara sa exageram, este cea mai secretoasa si pazita proprietate. Nu e o casa la tara sau o resedinta. E un intreg oras, sau mai degraba un regat. Are ziduri de nepatruns, propriul port, garzi, biserica, punct de control si chiar un punct de trecere a frontierei. Este un stat separat inauntrul Rusiei”, spunea Navalnii anul trecut, intr-un clip de prezentare a palatului lui Putin publicat dupa incarcerarea sa la intoarcerea in Rusia din Germania, unde a fost transportat pentru tratament dupa otravirea cu Noviciok, un agent neurotoxic.

Striptease club

Oponentii lui Putin sustin ca in palat exista o camera de striptease cu scena si bara de metal. Vladimir Putin ar avea in presupusul sau palat o camera orientala speciala de striptease. Stalpul de striptease contrasteaza puternic cu imaginea de opulenta regala pe care o proiecteaza palatul.

Maria Pevchikh, jurnalist de investigatie declara: „O mica digresiune lirica, sa va spun o poveste. Cand am gasit acest loc in planul casei, am realizat ca aceasta camera este fara geamuri. Acolo exista o scena, canapele rotunde si semn ca acolo exista o scena cu o bara. Deci nu putea fi altceva decat un club de striptease acasa. Cu toate astea, nu ne venea sa credem ca exista asa ceva”.

Imaginile ce apar in noul clip sunt reconstructii, care s-au dovedit fidele, dupa planurile 3D furnizate probabil echipei lui Navalnii de muncitori la proprietate, dupa ce aceasta a fost refacuta in urma unei infestari masive cu mucegai.

Articole din aceeasi categorie