09.04.2021
Mesajul lui Morgan Freeman care a starnit controverse in mediul online

Morgan Freeman e sub asediul criticilor dupa un mesaj distribuit in mediul online care indeamna oamenii sa se vaccineze anti-Covid. Care sunt argumentele actorului care n-au fost pe placul fanilor sai.

Citeste si :  O fetita de 12 ani a ajuns la spital cu o sarcina molara! Cazul e unul extrem de rar

Morgan Freeman e Dumnezeu in filmele Evan Almighty (Evan Atotputernicul) si Bruce Almighty (Dumnezeu pentru o zi), insa asta nu prea are valoare in viata de zi cu zi. Actorul de 83 de ani a fost pus la zid de fani dupa ce s-a asociat cu organizatia non-profit Creative Coalition pentru a incuraja vaccinarea anti-Covid.

Sunt Morgan Freeman. Nu sunt doctor. Dar am incredere in stiinta. Si mi se spune ca, dintr-un anumit motiv, oamenii au incredere in mine. Asa ca sunt aici pentru a va spune ca am incredere in stiinta si ca m-am vaccinat. Daca ai incredere in mine, il vei face si tu”, spune actorul intr-un clip postat pe YouTube.

Mesajul sau a fost primit diferit de internauti, care au pornit o adevarata dezbatere pe Twitter. Nu au lipsit jignirile sau argumentele potrivit carora Morgan Freeman nu e chiar omul potrivit pentru a cere increderea oamenilor.

„Hey, hai sa urmam sfaturi medicale de la actori care mint pentru a trai. Ce ar putea sa mearga rau?”, a comentat acid un internaut.

„Morgan Freeman este un actor grozav. Din pacate, nu exista un actor in lume care sa poata oferi date de siguranta pe zece ani cu privire la tehnologia voastra experimentala, asa ca nu-mi pasa pe cine platiti pentru a ma ruga sa-mi fac unul (vaccin – n. red.)”, a scris altcineva.

Insa, actorul a avut si sustinatori pe Twitter, oameni care au raspuns ca au incredere in sfatul lui si ca se vor vaccina.

„Grozav videoclip. Am incredere in Morgan Freeman. Voi primi a doua doza saptamana viitoare”, a scris un internaut.

Parerile despre beneficiile si necesitatea vaccinarii sunt impartite si peste Ocean. Oamenii inca au indoieli ca vaccinurile anti-Covid ii vor proteja de coronavirus, insa marea temere este legata de reactiile adverse pe care acestea le-ar putea cauza. 

Principalul lor argument este ca vaccinurile nu au ajuns la maturitatea necesara pentru a se putea confirma, stiintific, ca nu sunt daunatoare.

Autoritatile din toate statele lumii au demarat campanii de informare si constientizare a beneficiilor vaccinarii. In multe situatii, acestea au apelat la persoane cunoscute sau chiar celebritati pentru a transmite un mesaj de incredere.

Citeste si :  Mihai Bendeac, dupa ce s-a vaccinat cu  serul AstraZeneca: „Pe vremuri, barbatii mergeau in razboaie"

Sursa foto: Getty Images, Profimediaimages.ro

Articole din aceeasi categorie