18.10.2020
Ce se va intampla la moartea Printulul Philip, sotul Reginei

Recent, Printul Philip, sotul reginei Elisabeta a II-a, a dat dispozitii clare privind aranjamentele ce se vor face la moartea lui.

Citeste si :  Presa britanica anunta ca Regina Elisabeta e foarte furioasa pe servitori! Se pare ca personalul Casei Regale protesteaza

In varsta de 98 de ani, Printul Philip s-a retras din viata publica in 2017, iar la ora actuala isi petrece timpul intre proprietatile din Sandringham si Norfolk. 

Conform The Mirror, Philip si-a exprimat deja preferinta pentru felul in care se va desfasura inmormantarea, dupa moartea sa, si crede ca doreste „ceva un pic mai simplu”.

Reporterul regal Zahra Mulroy explica: „Printul are dreptul la o inmormantare demna de un sef de stat, dar acesta si-a explimat preferinta pentru ceva un pic mai simplu - si s-a implicat indeaproape in aranjamentele de inmormantare, care sunt coordonate de Palatul Buckingham”.

Aceasta a adaugat: „In loc sa fie depus la Westminster Abbey, se pare ca trupul neinsufletit al Ducelui va fi depus la St James’ Palace, acolo unde a fost si sicriul Dianei, pentru cateva zile, inainte de inmormantarea ei, in 1997. Publicul nu va putea sa-l vada”.

„Cat despre inmormantare, se pare ca pe lista invitatilor nu vor fi decat cei din familie, prietenii si sefii de stat din Commonwealth, care vor participa la o slujba tinuta la capela  St George de la castelul Windsor”.

Aparent, conform The Independent, oamenii care lucreaza la Palatul Westminster sunt in alerta continua, acestia fiind pregatiti sa organizeze o inmormantare regala in doar sase ore. 

Totusi, un document din 2013 explica: „Procesul de a decide cand trebuie tinuta o inmormantare regala pentru altcineva inafara de Regina este oarecum neclar, din moment ce se intampla atat de rar si la intervale de timp foarte lungi”.

Citeste si :  Regina Elisabeta a II-a a suferit de tulburari obsesiv compulsive in copilarie. Ce facea pentru a se simti in siguranta

Sursa foto: Getty

Articole din aceeasi categorie