28.01.2021
„Bridgerton”: Cum s-a transformat un pariu indraznet in cel mai vizionat serial Netflix

Interviu cu Jinny Howe, vice-presedinte sectiunea SERIALE, Netflix.

“Imi amintesc ca in timpul interviului meu de angajare la Netflix am fost intrebata: „daca ai putea crea orice serial, ce gen ar fi acesta si de ce?' Am indraznit sa spun adevarul – ca intr-un univers pop culture dominat de sci-fi si fantasy, eu am iubit intotdeauna povestile de iubire frumoase si luxuriante. Faptul ca am oferit un raspuns direct a meritat, insa nu mi-am putut imagina ca primul proiect pe care il voi aduce la viata la Netflix avea sa fie Bridgerton.

82 de milioane de gospodarii din intreaga lume au ales sa urmareasca Bridgerton in primele 28 de zile de la aparitie. Serialul s-a clasat pe locul 1 in 83 de tari, inclusiv SUA, Marea Britanie, Brazilia, Franta si Africa de Sud. Succesul Bridgerton a propulsat cartile in listele de bestselleruri ale The New York Times pentru prima data si la 18 ani dupa ce au fost publicate pentru prima oara.

Multe tipuri de public apreciaza povestile romantice

Romanele romantice s-au vandut intotdeauna extraordinar de bine, insa aceste povesti nu ajung foarte des pe ecrane. Povestea de dragoste dintre Daphne si Simon, construita pe modelul „vor fi impreuna / nu vor fi impreuna', alaturi costumele opulente si decorurile luxuriante au creat o lume in care membri de toate varstele si din toata lumea sa poata evada. Bridgerton a demonstrat ca genul romance poate sa fie inteligent, dinamic, indraznet si, desigur, apreciat de oricine.

Bridgerton, la fel ca The Queens Gambit, sfideaza conventiile si demonstreaza ca dramele de epoca nu sunt limitate atunci cand vine vorba de anvergura sau audienta. Serialul este o portretizare reimaginata si fictiva a Londrei in 1813, care elimina fatadele vietii din perioada Regentei. Regenta reimaginata de Chris Van Dusen si Shondaland nu este menita sa fie o lectie de istorie. Este creata pentru a fi mai opulenta, mai sexi si mai amuzanta decat o drama de epoca standard – iar asta i-a surprins si incantat pe membrii nostri.

Mai multi oameni vor sa se vada reprezentati pe ecran

Fanii au ajuns sa se astepte la diversitate in toate serialele Shondaland. Bridgerton a luat o samanta de adevar despre originea Reginei Charlotte pentru a o reimagina ca un monarh de culoare ce isi foloseste puterea pentru a genera schimbari ample in societatea britanica. Validarea femeilor si a persoanelor de culoare a facut Bridgerton mai accesibil si mai contemporan, rezonand cu audientele din toata lumea. Precum The Queens Gambit si Emily in Paris – alte doua seriale Netflix extrem de populare – Bridgerton abordeaza teme universale, care in acelasi timp se adreseaza direct femeilor, deoarece prezinta personaje feminine independente in rolurile principale.

Articole din aceeasi categorie