07.04.2021
Barbatii care au acest tip de voce au mai multe sanse sa-si insele partenera, arata un studiu

Acest tip de voce este o caracteristica pe care multe femei o considera atractiva, insa daca partenerul tau are voce groasa, ar putea avea mai multe sanse sa te insele, potrivit unui studiu realizat recent de cercetatorii chinezi de la Universitatea Southwest.

Oamenii de stiinta din Chongqing, China, spun ca tipul de voce al unui barbat ar putea prezice intentiile lui de a fi infidel.

In cadrul studiului, echipa a analizat 116 tineri studenti si 145 de studente care erau in relatii incepute relativ recent.

Barbatii cu voce groasa sunt mai dispusi sa-si insele partenera

Analiza rezultatelor a dezvaluit ca barbatii cu voci mai groase sunt mai dispusi sa-si insele partenerele cu alte femei.

Cu toate acestea, tonul vocii unei femei nu a fost legat de probabilitatea de a fi infidela.

„Descoperirile noastre demonstreaza ca barbatii mai masculini sunt mai predispusi sa fie infideli si se implica mai putin in relatiile romantice, in comparatie cu barbatii mai feminini. Cu toate acestea, efectul nu exista la femei”, a declarat Jing Zhang, cercetatorul care a condus studiul.

Posibile motive pentru care barbatii cu voce groasa sunt infideli

In timp ce motivele raman neclare, oamenii de stiinta au cateva teorii.

„Acest rezultat ar putea sugera ca vocile masculine si dezvoltarea infidelitatii la barbati au aceeasi baza biologica, asta inseamna ca sunt influentate de nivelul de testosteron”, potrivit cercetatorului.

Vocile masculine in randul barbatilor sunt asociate in mod semnificativ cu sanatatea pe termen lung si dominatia sociala si sunt cu atingerea pozitiilor sociale mai inalte, iar toate acestea au fost valoroase pentru femei de-a lungul istoriei, au adaugat oamenii de stiinta.

Vezi si: Preludiul e totul! 7 zone erogene subestimate in sex, dar la care ar trebui sa atragi atentia, daca vrei sa-ti bucuri partenerul

Kate Middleton ar fi fost inselata de Printul William in timp ce era insarcinata cu al treilea copil. Cum arata presupusa amanta

Articole din aceeasi categorie