29.05.2023
O casa de moda creeaza rochii inspirate din Egiptul antic cu ajutorul AI. „Parca as lucra cu o echipa de un milion de oameni”

Istoria se intalneste cu tehnologia la o casa de moda din Cairo, care foloseste inteligenta artificiala pentru a da viata unor tinute inspirate din Egiptul antic. Aceasta combina creativitatea designerilor cu instrumentele pe care le ofera tehnologia moderna, rezultand rochii si accesorii spectaculoase.

Acestea sunt rochii si accesorii create de o casa de moda din Egipt cu ajutorul inteligentei artificiale. 

„Este ca si cum ai avea un milion de oameni care lucreaza cu tine, ca si cum as lucra cu o echipa de un milion, nu 100, ci un milion de oameni. Asistam la o revolutie, la revolutia tehnologiei”, spune Somaya Bahy Eldin, vicepresedinte Tutera.  

Cele mai multe dintre modele se inspira din figurile sau simbolurile egiptene antice. „Aceasta rochie se numeste „Nefertiti”, am numit-o asa pentru ca am pus pe ea coroana lui Nefertiti. Nefertiti purta asa ceva, iar coroana ei avea intotdeauna aceste culori si aceste proportii”, spune Nermin Aboulwafa, manager productie Tutera. Compania, care a fost initial o firma de arhitectura ce s-a extins in moda, spune ca folosirea inteligentei artificiale ii permite echipei sa creeze o varietate de design-uri fara a fi nevoie sa angajeze mai multi oameni.

Articole din aceeasi categorie