14.06.2019
Karim Rashid – designer-ul inconfundabil. „Lumea intreaba de ce imi vopsesc unghiile. O fac deja de 25 de ani si o fac in primul rand pentru a distruge stereotipuri.”
A adus la Chisinau nu doar idei noi in materie de design interior, dar a impresionat si prin aparitia si stilul sau vestimentar unic. Karim Rashid, oaspete in acest an la Moldovan Design Week, ne-a spus ce-i place sa poarte, dar si ce pasiuni are.

E un nonconformist nu doar in materie de design interior. Karim Rahid are un stil vestimentar pe care nu ai cum sa nu-l remarci si pe care nici macar el nu stie cum sa-l descrie.

„Nu cred in costume. Purtam un costum la banca, un costum sport la sala, purtam haine casual sau jeans in weekend, nu cred in niciunul din ele. Eu port mereu acelasi lucru. Am zece perechi de blugi albi, cinci perechi roz, cinci - negri si cinci - lime, asta e tot. Stilul meu ar fi casual, port doar lucruri super confortabile, potrivite pentru calatorii, pentru ca eu calatoresc mereu.”, spune acesta.

„Imi plac culorile tari, neon. Eu nu cred in diferentele de gen. Lumea intreaba de ce imi vopsesc unghiile. O fac deja de 25 de ani si o fac in primul rand pentru a distruge stereotipuri. De ce nu? De ce un barbat nu poate purta make-up daca vrea sau o rochie?”, a adaugat Karim.

Designer-ul vrea sa aduca mai multa culoare, mai ales roz, in tinutele barbatilor. „Primesc foarte multe complimente, in toata lumea. Acest lucru e amuzant. Cand ma indreptam spre aeroportul din Bucuresti, am intalnit in autobuz un barbat imens, plin de muschi care se tot uita la mine. Apoi, s-a intors si mi-a zis: „ador unghiile tale”.”

Karim Rahid are o pasiune si pentru tatuaje. Are tocmai 28. Fiecare e legat de un proiect sau eveniment din viata lui, dar si de tarile pe care le-a vizitat. „In ultimii 30 de ani imi fac cate un tatuaj o data pe an, un cadou de ziua mea. Este ca un fel de bagaj. Am din Moscova, Paris, New York, Milano, Los Angeles, Kiev, Ucraina, Hong Kong.”

Si pentru ca surcica nu sare departe de trunchi, fiica designerului, Kiva Rashid adora sa deseneze.

„Ii place design-ul. Acum deseneaza piese de mobilier. Cred ca voi face o expozitie, voi transforma desenele ei in piese de mobilier. Ii place sa deseneze si portrete, e o fire artistica si mama ei este inginer-chimist, asa ca e si calculata si riguroasa.”, conchide Karim.

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie