14.06.2019
Guvernul Mexican o acuza pe Carolina Herrera de furt cultural
Casa de moda Carolina Herrera este intr-un plin conflict cu statul mexican, dupa ce a fost acuzata de furt cultural in ultima colectie pe care a lansat-o.

Cea mai recenta colectie semnata Carolina Herrera a declansat un scandal in Mexic, asta la doar un an de zile dupa designerul si-a anuntat retragerea din lumea modei. La carma gigantului a venit Wes Gordon, ca director creativ pentru casa de moda. 

Este vorba despre colectia resort 2020 by Carolina Herrera

Wes si intreaga lui echipa sunt acuzati ca s-ar fi inspirat din modelele traditionale ale unor costume mexicane, fara a preciza acest lucru.

Alejandra Frausto, ministrul culturii al tarii a trimis o scrisoare catre cei doi designeri, prin care a lansat o reclamatie cu privire la ultima colectie. 

Intr-un comunicat oficial replicat de jurnalul „El Pais”, oficialii mexicani au relatat:

„Broderia provine din comunitatea Tenango de Doria (o regiune din mexic); In aceasta broderie se gaseste istoria in sine a regiunii, iar fiecare element semnifica ceva pentru oamenii de aici.”

Guvernul mexican sustine ca asta ar putea cauza o confuzie la nivel mondial despre ceea ce iseamna traditia si cultura poporului din care fac parte. 

Pana in acest moment, casa de moda Carolina Herrera nu a comentat aceste acuzatii. 

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie