16.10.2020
Fashion Friday cu Xenia Bugneac: Stilul, mai presus de toate, inseamna individualitate si curaj

Draga fashionista, astazi iti prezint un proiect fashion in stil britanic - “Ms. Holmes”, la care am lucrat pe partea de fashion styling in tandem cu o echipa de tineri ingeniosi.

Cand spui stil britanic, inevitabil te duci cu gandul la Anglia, la personaje celebre precum Sherlock Holmes si apoi la tot ce e la moda. Un amesctec de vechi cu nou, actual si astazi.

Ideea proiectului ii apartine fotografului de moda Xenya Axionova, care si-a dorit o transformare de look in stilul celebrei surori a lui Sherlock Holmes, Enola Holmes.

Din punct de vedere stilistic, am adaptat imaginea surorii lui Holmes, al carei prototip este Enola Holmes, eroina filmului care a fost lansat pe Netflix pe 23 septembrie. 

O versiune diferita a eroinei, un cosplay care sa reprezinte personajul din acest film.
Intreaga echipa s-a concentrat pe combinatia unui stil semi-strict, diluat cu tinute oversize, nuante caracteristice acelei epoci, par colorat si machiaj pronuntat.

Pentru a obtine un look sofisticat, am combinat manierele eroinii cu o nebunie, pipa fiind elementul principal. 

Outfit-ul l-a constituit pantalonii largi, cizmele de cauciuc inalte de vanatoare, o camasa alba, o pipă, o palarie de vanatoare in stilul lui Sherlock Holmes, o pereche de rame ,o jacheta de piele. 

Pentru a dilua lookul minimalist cu note indraznete, s-a recurs la o transformare beauty mai indrazneata, un machiaj incredibil de luminos asortat cu minim bijuterii.

Toamna aceasta, cel mai trendy mod de a purta o jacheta este s-o arunci nonsalant pe umeri, asa cum procedeaza englezoaicele veritabile. Poate nu pare o alegere foarte practica, dar este, cu siguranta, o tendinta care confera un soi de distinctie aparte unei tinute. Dincolo de aerul nobil, hainele purtate pe umeri te fac sa te simti ca un supererou, iar in zilele cu vant, poti adapta acest trend.

Fii si tu printre primele care vor purta must have-ul absolut al toamnei, inspirandu-te din stilul britanic.

Cu drag, Xenia Bugneac.

Sursa foto: Arhiva personala

Articole din aceeasi categorie