01.04.2022
FASHION FRIDAY cu Xenia Bugneac: Exploziile cromatice, mai mult decat un trend in 2022

Draga fashionista, chiar daca primavara s-a lasat cam asteptata, iar decorul ei si acum mai e sumbru, in orasele europene, traditional, au avut loc evenimente dedicate modei 2022. 

Una dintre cele mai importante saptamani fashion europene s-a incheiat recent la Berlin. Designeri si branduri celebre precum Balenciaga au venit cu un mesaj de sustinere pentru poporul ucrainean, manifestandu-si solidaritatea prin crearea unor outfit-uri conceptuale. Mai mult, in cadrul zilelor modei de la Berlin, invitatilor li s-a oferit cadou maiouri cu imprimeu galben-albastru si s-au colectat fonduri banesti pentru refugiatii din Ucraina. 

Si brandul Lanvin a fost solidar cu poporul ucrainean, prezentand pe podium o noua colectie in care a predominat galben si albastru. 

Un moment impresionant a fost crearea tartanului ucrainean de catre designerii din Scotia, ca simbol al gratitudinii. In 2022 cu adevarat se scrie istorie, inclusiv si in lumea modei. Multe elemente revin din trecut pentru a face furori in sezonul de primavara-vara a acestui an. 

Culoarea anului – Very Pery vine la pachet cu alte culori la moda in vestimentatie. Exploziile de culoare sunt mai mult decat un trend si denota ca e vremea schimbarilor si a regasirii. Moda anilor ’60-’70 revine, alaturi de elemente preluate de la inceputul anilor 2000. Istoria modei este scrisa si readaptata la timpul prezent, creand un mix dintre confort si eleganta. 

Anul 2022 ne-a pregatit diversitate. Acum mai mult ca oricand simtim nevoia sa ne traim viata, sa aducem un vibe pozitiv prin intermediul hainelor pe care le purtam. Dar asta nu e tot!

Saptamana viitoare, in cadrul rubricii #FASHIONFRIDAY voi dezvolta tema tendintelor de sezon. 

Cu drag, @Xenia Bugneac.

Articole din aceeasi categorie