15.02.2024
Fashion Alchemy - by Evgheni Hudorojcov: Cum sa alegi rochia de mireasa perfecta - FOTO

Bonjour, Ma Cherie! Pentru ca suntem in acea perioada a anului cand „taina imbratisarilor albe” ne dau batai de inima sporite, mesajul meu e tocmai la tanc! A, da!!! Sa deconspir din capul locului ce numesc eu „taina imbratisarilor albe”... Desigur, rochiile de mireasa!

M-am gandit ca poate este cazul sa ofer cateva sugestii cum alegi rochia in care sa te simti o mireasa fericita! 

De-a lungul timpului am intalnit multe mirese in cautarea rochiei ideale. Toate aceste femei au ceva in comun – dorinta de-a se simti deosebite in ziua nuntii lor. E un efort colosal sa poti sa reusesti sa fii asa cum te visezi inca din copilarie. Nu o data incercam sa ghicesc ce exact ascunde taina sclipirii din privirea unei viitoare mirese… Dragoste? Poate fericire?! Poate asteptari inimaginabile?! Poate toate laolata?

Ceea ce le uneste cu siguranta, toate miresele din lume simt emotiile in exces, dar si dorita de-a fi admirate!

Asadar din experienta acumulata pun mereu cateva „intrebari cu gust de sfaturi” care functioneaza fara gres.

In rochia ta de mireasa trebuie sa te simti ca in imbratisarea iubitului tau!

Ce ar insemna asta? Sa-ti fie comoda, aproape de stilul tau, personala ca si croi, intima chiar, mai ales daca adaugi semnificatii, secrete ascunse in ea si ai in plan sa o pastrezi pentru nepoatele tale!

Chiar daca alegi sa fie corset, acesta are menirea de-a fi comod, executat conform constructiei tale anatomice. Cum stii asta? In corsetul acesta ai loc pentru rasuflare libera si nu este un impediment pentru sarutari mult dorite.

Stofa trebuie sa se plieze perfect pe corpul tau ca si sarutul lui peste clavicula ta dulce

Tu ce preferinte ai cand stofa se atinge de pielea ta? Ce senzatii ai vrea sa-ti trezeasca?

a ziua de azi urmarim tendinte spre fluiditate, textile usoare, dar in acelasi timp cu respectarea stricta a siluetei. Asta nu imiedica nici intr-un fel prezenta elementelor de rebeliune si flirt in rochia ta de vis! 

Cum iti imaginezi nunta ta, fierbinte ca vara unui cer inebunit de voi sau transparenta ca iarna dintr-un regat fermecator de gheata?

De ce intreb asta, pentru ca un factor importanat este si atmosfera pe care vrei sa o creezi, perioada pentru care planifici evenimentul, locatia si felul in care ai vrea sa imortalizezi sarbatoarea.

Chateau sau sala de nunti? Minimalist sau bohem? In interior sau afara? Teracota sau iarba. Dar poate nisip? Acesti factori sant decisivi deseori, atunci cand te lansezi in cautarea rochiei ideale! Asadar, fii complice sincer la crearea acelei rochii de mireasa care este din povestea ta, care este despre tine!

Si acum sa reflectam un pic asupra culorii!

Alba, vei zice poate, dar asta nu e un raspuns complet!  Alb este cel mai deschis ton din gama coloristica. Dar daca am sta sa studiem un pic, atunci am descoperi ca in alb exista cele mai multe subtonuri, in comparatie cu alte culori. Cu cat este mai complex subtonul, cu atat mai rafinata este reprezentarea de alb. 

Alb imaculat are un adaos subtil de ton gri, si lasa o usoara impresie de prafuit, care deseori nu este placuta ochiului (Zicem de obicei ca, albul acesta pare murdar).

Din observatiile mele, in procesul de lucrul cu textilele, din diverse nuante de alb pot mentiona cu siguranta faptul ca, in tonalitatile lui calde, culoarea alba este extrem de rafinata si eleganta.

Urmaresc deseori tendinta mireselor de-a alege nuante de lapte, ivory, perla, fildes sau nuanta osului. Simbolistic vorbind, culoarea alba este reprezentanta directa a prefectiunii, binelui, onestitatii, curateniei, inceputului, noului, neutralitatii si chiar a exactitatii. Mai mult ca atat, culoarea alba se regaseste in esteticul tuturor religiilor lumii.

Alb este declarata culoarea transformarilor. Probabil de aici si traditia rochiei albe de mireasa, care accentueaza traversarea de la statutul de domnisoara spre acel de doamna. 

In Egiptul Antic, culoarea alba era legata de Zeita Isis. In Grecia si alte civilizatii antice, albul era adesea asociat cu laptele mamei.

Asadar, daca vrei sa urmezi traditia si sa fii o zeita la nunta ta, mediteaza clar asupra ideii ce ai vrea sa emani si care detalii iti sunt aproape. Pune-ti in casti un fon cu white noise, zgomotul alb care neutralizeaza frecventele parazitare si creioneaza liber „taina imbratisarii albe”, aceea care este numai despre tine!

Mai departe, toate sarcinile revin pe umerii celor care stiu cum sa realizeze nu pur si simplu o rochie de mireasa ci o rochie de mireasa care este doar a ta!

Articole din aceeasi categorie