13.01.2023
Este fabuloasa! Cum arata cea mai frumoasa rochie din intreaga istorie a cinematografiei, care a devenit o adevarata tendinta - FOTO

Asadar, cea mai frumoasa rochie din istoria cinematografiei mondiale este... rochia verde a Keirei Knightley din filmul „Atonement”, lansat in 2007. 

Aceasta capodopera din matase este opera mainilor talentate a designerului Jacqueline Durran, care este creatoare de costume pentru film. Apropo, pentru munca ei, Jacqueline a primit in repetate randuri premii Oscar. 

Cele mai memorabile aparitii ale Tatjanei Patitz la prezentarile celor mai renumite branduri - FOTO

Rochia de un verde intens a fost inspirata din revistele de moda din Londra anilor 1920 si 1930. 

„De la spatele dezgolit si bretelele subtiri pana la croiala din dantela, cu o fusta lunga cu fante, rochia arata elegant cu fiecare miscare a eroinei. Totul a fost facut pentru ca publicul sa suspine de admiratie cand Cecilia (Keira Knightley) a aparut in cadru. Robbie (James McAvoy), in special a fost indragostit de ea”, a spus creatoarea rochiei. 

Esti pasionata de tinutele vintage? Vezi cele mai reusite look-uri din 2022 cand vedetele internationale au adoptat acest stil - FOTO

Este important de remarcat faptul ca in anii 1930, tendinta pentru spatele descoperit era deosebit de populara, iar bretelele subtiri si fantele adanci erau excluse. De aceea, creatia lui Jacqueline a devenit un adevarat obiect de arta. 

Inca un detaliu interesant este faptul ca designerii au creat rochia Keirei in mai multe variante deodata. Cert este faptul ca nuanta verde a tinutei se schimba in functie de iluminare, iar pentru echipa de filmare era foarte important ca tinuta sa sa arate perfect in orice cadru. Pana la urma, desigur, eforturile lor nu au fost facute in zadar. Dupa lansarea filmului, regizorul britanic Joe Wright a fost distins cu un premiu onorific al Globului de Aur, iar rochiile maxi cu spatele descoperit au devenit, pe buna dreptate, tendinta principala pe covorul rosu.

Articole din aceeasi categorie