22.11.2022
Dupa 27 de ani, designerul Raf Simons isi inchide propriul sau brand: ce contributie a adus acesta in industria modei - FOTO

Creatorul de moda belgian Raf Simons si-a inchis propriul sau brand dupa 27 de ani. Acest lucru a fost anuntat de insusi desginer pe retelele sociale. Raf a mentionat ca colectia de primavara-vara 2023 este ultima colectie a marcii sale. 

„Colectia de primavara-vara 2023 va marca sfarsitul unei calatorii extraordinare de 27 de ani si ultimul sezon al brandului Raf Simons”, a mentionat designerul in comunicatul sau. 

Raf a recunoscut ca nu poate exprima in cuvinte cat de mandru este de realizarile casei sale de moda.

„Sunt recunoscator pentru sprijinul incredibil din partea echipei mele, a partenerilor, presei si clientilor, prietenilor si familiei, precum si fanilor nostri loiali si urmaritorilor”, a scris el. 

Stilul lui Margot Robbie - schimbat radical! Actrita a semnat un contract cu o noua casa de moda. Vezi cum arata noile sale tinute - FOTO

In titlul publicatiei sale, Raf a indicat numele parintilor sai, Alda si Jacques, precum si anul 1995 - cand designerul belgian si-a prezentat prima sa colectie intr-un showroom din Milano.

Ultima sa colectie de primavara-vara 2023 a fost prezentata in acest an la targul de arta Frieze din capitala Marii Britanii. Prezentarea ar fi trebuit sa aiba loc in cadrul Saptamanii Modei de la Londra, care insa a fost amanata din cauza mortii Reginei Elisabeta a II-a. In aceasta colectie, Simons a integrat operele pictorului begian Philippe Vandenberg, precum si a prezentat look-uri minimaliste predestinate pentru petreceri si diferite evenimente sociale. 

„Am vrut sa explorez ceva ce nu mai explorasem pana acum - corpul uman. Am vrut sa vad si sa simt un corp gol, sa-l las sa se miste liber”, a comentat creatorul de moda despre colectia sa. 

American Music Awards 2022: Cele mai senzationale tinute de pe covorul rosu - FOTO

De-a lungul acestor 27 de ani de existenta a marcii sale, Raf a devenit unul dintre cei mai cunoscuti designeri ai timpului nostru, care a influentat mult industria modei. Moda barbateasca ii datoreaza mult creatorului, pentru ca inainte de Simons, putini oameni ii acordau o mare importanta. Colectiile sale au fost create nu pentru oameni de afaceri, ci pentru baieti obisnuiti, care au un simt bun al stilului.

Datorita lui Raf, au devenit populare imprimeurile grafice si costumele stranse pe corp. Acesta des apela la cultura si arta tinerilor - de exemplu, acesta des colabora cu tineri artisti si arhitectori. In creatiile sale exista referiri atat la rock, cat si la muzica electronica si chiar pop.

In general, muzica a fost intotdeauna principala sursa de inspiratie a lui Simons. Duran Duran, Depeche Mode, New Order, Kraftwerk si, bineinteles, Joy Division - toate aceste trupe legendare se reflecta in colectiile sale. Multe celebritati au devenit fani ai marcii sale, precum Kanye West, Travis Scott, dar si femei - Rihanna, Rita Ora, Lexi Boling, Kate Moss, Jeon Somi - care au invatat perfect cum sa integreze lucrurile barbatilor in tinutele lor.

Florence Pugh, Taylor Russell, Jennifer Lawrence: vezi cele mai frumoase tinute din cadrul ceremoniei Premiilor Guvernatorilor - FOTO

In ciuda inchiderii brandului lui Raf Simons, designerul de moda nu paraseste industria modei. Va continua sa lucreze la viitoarele colectii Prada alaturi de Miuccia Prada.

Articole din aceeasi categorie