02.04.2024
Două zile de modă la Chișinău! Ce designeri autohtoni şi-au prezentat colecţiile vestimentare, dar şi cum a fost atmosfera - VIDEO

În acest weekend, Chişinăul s-a transformat în capitala modei! Timp de două zile publicul a admirat prezentări de modă spectaculoase.

Carolina Tulgara, organizatoarea evenimentului a dezvăluit: „Acum suntem la a treia ediție Moldovan Brands Runway, pentru fiecare din ediții după cum spuneam, noi începem orgnizarea cu 5 luni înainte, dar desigur ultima lună este una istovitoare pentru echipă. Anul acesta avem 14 designeri autohtoni, avem 3 designeri străini din România și Ucraina, avem un artist digital francez care ne crează o atmosferă absolut deosebită în timpul defileului și o expoziție digitală, deoarece încercăm să deprindem publicul cu astfel de expoziții. La fel, avem experiența digitală imersivă, atunci când toți oaspeții pot încerca pe podea să meargă în acești fasciculi de lumină și să încerce această experiență imersivă. Suntem încurajate să organizăm și următoarea ediție, până când totul merge foarte bine, dar vedem”.

Moldovan Brands Runway: The Remarkable Evolution Of Moldova's Fashion  Industry - Universitatea Tehnică A Moldovei

Cele două zile de fashion show s-au remarcat printr-o serie de proiecții, defilări şi prezentări de modă ale colecţiilor designerilor autohtoni.

Marcela Lozovanu a adăugat: „Industria de modă este în continuă dezvoltare și anul acesta este pe măsura așteptărilor. Avem 8 colecții azi, branduri autohtone locale și invitați din România, așteptăm să prezinte colecțiile ca să putem vedea reacția consumatorului local”.

Moldovan Brands Runway 2023: O premieră în industria locală de fashion  (VIDEO)

Pe designeri i-am găsit în pregătiri şi emotionaţi înainte de a-şi prezenta colecţiile vestimentare în faţa publicului.

Designerul Liudmila Storojuc a menționat: „Am emoții, deoarece noi noi ne-am pregătit foarte mult și sper să fie cu succes. În fiecare an nivelul crește și eu sper ca cu timpul să fim și noi capitala modei.”

Moldovan Brands Runway 2023: O premieră în industria locală de fashion  (VIDEO)

Publicul a rămas plăcut surprins, astfel una din fetele prezente la eveniment a dezvăluit: „Am venit să susținem brandurile autohtone, ne bucurăm mult că în ulitmul timp vedem o dezvoltare imensă și fructuoasă a brandurilor autohtone. Am văzut acum o colecție inedită și muzica și luminile, totul este foarte bine prezentat, un mare respect organizatorilor”.

În Moldova a avut loc în premieră prezentarea de modă "Moldovan Brands  Runway"

„Aici sunt o multime de designeri creativi, nici nu știam că există în Moldova. Mă inspiră mult, deoarece și eu activez în industria fashion. Evenimentul este foarte bine organizat, o atmosfera plăcută”, a adăugat o altă fată participantă la eveniment.

În ţinute spectaculoase şi-au făcut apariţia atât designerii, cât şi cei pasionaţi de modă.

Articole din aceeasi categorie