10.06.2021
Decizie istorica: Israelul, prima tara care interzice comertul cu blanuri pentru industria modei

Israelul a devenit prima tara care interzice prin decret ministerial comertul cu blanuri de animale pentru industria modei. Anuntul a fost facut de Ministerul israelian al Mediului.

Citeste si :  Irina si Serghei Kovalsky sarbatoresc nunta de lut! Interpreta a lansat o piesa in limba ucraineana. In videoclip s-a filmat si fiica sa, Liza. „Ne-a surprins pe toti pe platou” - VIDEO

"Comertul cu blanuri de animale, atat pentru import, cat si pentru export, va fi interzis, cu exceptia nevoilor din cercetare, invatamant si anumite traditii religioase", a anuntat ministerul israelian intr-un comunicat, precizand ca interdictia va intra in vigoare peste sase luni.

Utilizarea blanurilor animale, folosite pentru realizarea traditionalului "schtreimel", o palarie din blana naturala pe care o poarta unii dintre evreii ultraortodocsi, ramane deci autorizata.

"Industria comertului cu blanuri provoaca suferinte inimaginabile animalelor, iar acest decret va transforma piata modei israeliene, facand-o mai buna in ceea ce priveste respectarea normelor de mediu", a declarat in acelasi comunicat Gila Gamliel, ministrul Mediului din Israel, potrivit Agerpres.

Institutia a publicat totodata o scrisoare primita de la Jane Halevy-Moreno, directoarea Coalitiei internationale impotriva blanurilor naturale (IAFC), care a afirmat ca decretul semnat miercuri reprezinta "un gest istoric".

"Israel este prima tara din lume care isi inchide portile in fata acestei industrii pline de cruzime", a declarat Jane Halevy-Moreno.

Israelul a interzis deja inca din 1976 cresterea animalelor pentru blanurile lor.

Mai multe tari din lume au adoptat interdictii partiale asupra comertului cu blanuri naturale, mai ales pentru speciile deosebit de amenintate, precum focile.

Interzicerea totala a comertului cu blanuri nu este in vigoare decat in cateva orase si regiuni ale lumii, precum Sao Paulo in Brazilia si statul american California. India a adoptat o reglementare similara la nivel national, insa doar pentru blanurile de nurca, vulpe si sinsila.

Citeste si :  Eveniment important pentru Ion Razza: „Azi, am avut onoarea sa cant imnul Politiei de Frontiera!”
Articole din aceeasi categorie