04.03.2021
De 26 de ani este o profesoara de poveste, care ii inspira pe discipolii sai. Ala LECA, directorul liceului Dante Alighieri: „Am fost invatata ca invatatorul nu trebuie sa poarte pantaloni”

Atunci cand ne gandim la profesoare, de cele mai multe ori ne imaginam femei exigente, cu voci aspre si cerinte multe. Ea insa, sparge toate aceste tipare si prezinta o alta imagine a profesoarei moderne. O imagine calda, luminoasa, plina de bunatate, feminitate si mai ales de stil si bun gust. Cine este profesoara de poveste, afla din reportaj.

Citeste si :  „Pentru ea sunt gata la orice" Cine este cea pentru care interpretul Igor Rusu e gata sa promita si luna de pe cer - VIDEO

Inca de mica, Ala Leca stia cu certitudine ca intr-o zi va deveni profesoara.

Ala LECA, director liceu Dante Alighieri: „Mama tot este invatatoare ….”

Iar de la fetita, care isi admira mama in rol de profesoara si pana a deveni ea insasi dascal a fost doar o chestiune de timp. La fel ca prima iubire, prima lectie nu se uita niciodata. 

Ala LECA, director liceu Dante Alighieri: „Primii mei elevi, prima mea promotie, pana si acum cand ma intalnesc pe strada tot domnisoara Ala imi spun. A fost clasa care mi-a ramas ca o amprenta de-a lungul anilor.”

Pe langa profesionalism, doamna Leca se face remarcata mai ales gratie stilului sau vestimentar, mereu impecabil.

Ala LECA, director liceu Dante Alighieri: „La liceu vin mereu in stil clasic, ma stradui sa fie un pic de uniforma pentru a arata model elevilor, mai ales celor mari care vor sa fie mai moderni si nu prea repsecta uniforma liceului...Am fost invatata ca invatatorul nu trebuie sa poarte pantaloni.”

Iar bunul gust are si un sfatuitor de nadejde.

Ala LECA, director liceu Dante Alighieri: „Am un consultant personal, care este fiica mea. Este designer vestimentar. In copilarie era pasionata de design, de mica facea hainute la papusele.”

In plus, profesoara le-a dat lectii de stil si discipolilor sai.

Astazi, dupa 26 de ani de experienta, profesoara Leca este si mai apropiata de elevi. Printre sutele de scolari, un loc aparte in amintirea si sufletul profesoarei a fost fiica ei.

Pe langa absolventi, si ucenicii actuali au doar cuvinte de lauda in adresa profesoarei lor. Iar cand vor creste mari, unele eleve, chiar isi doresc sa-i calce pe urme doamnei profesoare.

Citeste si :  De ziua ei, a dus-o la second hand in Transnistria. Rasfatul de care are parte Katy Black: „Cristi este un cuceritor”
Articole din aceeasi categorie