14.01.2021
A transformat o simpla idee intr-un accesoriu frumos si elegant. Mihaela Postica, mesterita caciulilor handmade: „Totul a inceput de la dragostea mea fata de bijuterii”

Caciula este un accesoriu banal, dar nelipsit in perioada iernii. Casual sau eleganta, caciula nu doar ne incalzeste in sezonul rece, dar ne completeaza si tinuta.

Citeste si :  Prenumele copiilor Marinei si Teodor Carnat incep cu "M si "T". Vezi cum ii cheama pe cei mici: "In familie numeroasa, “al meu” este “al nostru”"

Mihaela, este o tanara creatoare care aduce viata caciulilor prin decorarea si confectionarea lor manual. Odata confectionate, lucrarile Mihaelei capata un aspect stralucitor. 

Mihaela POSTICA, mesterita: „Le confectionez de la zero, deobicei caciulitele pot fi impletite din lana sau acril, sau in combinatie. In mare parte mai favorabil e acrilul, de multe ori lana nu este comoda la purtare si le confectionez in dependenta de dimensiunea care mi-o da clientul si deja este valabil decorul daca doresc.”

Este un proces mai complicat, dar nu imposibil de realizat. In functie de complexitatea lucrarilor, tanara stabileste si pretul. 

Mihaela POSTICA, mesterita:  „La caciulite poate sa dureze de la o zi pana la cinci zile, in dependenta de complexitate. Uneori pote fi despletita si impletita din nou, pentru ca ata se comporta diferit in momentul impletirii, iar bentitele pot dura de o zi, doua. Ele se confectioneaza mai rapid, dar se decoreaza mai mult. Costul unei caciulite fara decor variaza intre 250 si 300 lei.”

In atelierul Mihaelei poti gasi o gama larga de lucrari confectionate si decorate handmade.

Mihaela POSTICA, mesterita: „Totul a inceput de la dragostea mea fata de bijuterii. Prima lucrare a fost un colier dupa care am inceput sa exersez.”

Intre timp, tanara isi castiga banii invatand si pe altii sa creeze.

Mihaela POSTICA, mesterita: „Aveam foarte multe fetite de peste hotare care isi doreau sa invete si nu aveau posibilitatea sa vina in tara si astfel am decis sa fac un curs online.”

Citeste si :  Stela Botan, alaturi de moldovenii stabiliti in toate colturile lumii. Impreuna au realizat un imn al diasporei: „Este un mesaj dedicat celor care sunt plecati peste hotare pentru un trai mai bun”

Sursa foto: Google.com, Facebook

Articole din aceeasi categorie