28.07.2020
8 femei care au schimbat radical industria modei. Iata de ce purtam astazi pantaloni cu talia inalta si costume barbatesti

De la bun inceput, moda feminina era extrem de diferita de cea pe care o avem in prezent. Doamnele purtau in secolele trecute doar rochii lungi si grele, fuste, palarii si alte accesorii esentiale, in timp ce astazi acestea isi permit sa imbrace fuste scurte, pantaloni si costume barbatesti.

Citeste si :  In pandemie creatorii de moda se intrec nu doar in ale designeului, dar si la originalitatea de a prezenta creatiile. Dior a pus in scena primul „spectacol de croaziera” in piata din orasul italian Puglia - VIDEO

Site-ul oficial al revistei Harpers Bazaar a publicat cu cativa ani in urma un articol prin care informeaza femeile de astazi cum a evoluat moda si care au fost cele mai importante personalitati care au adus schimbarea in industria fashion-ului. Iti propunem sa citesti acest material si sa afli de ce ne imbracam astazi atat de altfel, fata de doamnele din trecut.

1. Sa incepem cu Marlene Dietrich. Ea este cea care si-a transformat frecvent stilul sub lumina reflectoarelor. A fost una dintre primele femei care a fost fotografiata, purtand un tuxedo complet (costum barbatesc) in anii '30. Aceasta are si alte fotografii, in care poarta cravate, camasi voluminoase sau fuste midi si blanuri luxuriante. Ea a deschis ochii publicului catre moda in evolutie si spre faptul ca femeile pot purta piese pentru barbati, in care sa arate extrem de elegant.

2. Urmeaza celebra actrita din anii '80-'90 - Audrey Hepburn. Vedeta a fost o influenta majora in sefera artei vestimentare - in special, atunci cand a facut parteneriat cu Hubert de Givenchy si Edith Head pentru filmele „Funny Face” si „Sabrina”. A popularizat pantalonii drepti, cu decupaj, puloverele cu gat si loaferii de tip deschis. Aceste piese de imbracaminte se poarta si astazi. 

3. Trecem la Nan Kempner, doamna care a reamintit femeilor sa poarte ce vor si asa cum le este comod. In anii '60, in timp ce mergea sa ia masa la un restaurant din New York, lui Nan i-a fost interzisa intrarea atunci cand a aparut intr-un costum - codul vestimentar interzicea femeilor sa poarte pantaloni. Asa ca Kempner si-a smuls pantalonii si a intrat in restaurant purtand doar maioul ei. A fost o colectionara de haine de la Yves Saint Laurent, Valentino si Oscar de le Renta si a fost o femeie care a inspirat alte doamne de atunci prin moda ei personala.

4. Stiti de ce purtam astazi pantalonii cu talia inalta si sacouri oversized? Datorita Biancai Jagger. In anii 1970, actrita a cucerit industria modei cu stilul sau. Aceasta purta haine din paie, blanuri, pantaloni cu talie inalta, costume si bluze care au fost decupate cum se putea. A amestecat si a asortat piesele vechi cu cele noi, adaugand la un costun un turban sau un top strans pe corp.  Stilul ei a fost si este modern si complet rock and roll.

5. O alta figura proeminenta in fashion a fost Printesa Diana. Ducesa a mirat si inspirat intreaga lumea prin gustul sau in materie de moda. Cand s-a casatorit in anii '80, purtand o rochie de mireasa alba, uriasa, pufoasa, cu maneci bombate, miresele de pe tot globul i-au urmat exemplul. Diana mai adora sa imbrace haine cu umerii goi, asortate cu perle, ceea ce ridica sprancenele cititorilor tabloidelor, dar restul lumii imita stilul ei. Inainte de divort, a pus pe jar moda britanica, purtand branduri precum: Catherine Walker, Bellville Sassoon si Gina Fratini.

6. O vedeta care a schimbat perceptia modei anilor '80-'90 este Madonna. Desi stilul ei a variat de-a lungul inaltimii faimei sale, ea a cimentat aspecte care raman semnificative din punct de vedere cultural. Stelele pop inca sunt fascinate de felul in care se imbraca, purtand lenjerie, combinata cu blugi, cu scurte din piele si alte detalii impresionante. 

7. Nu putem sa o omitem si pe celebra interpreta - Lady Gaga. Se considera ca stilul vestimentar al starului este in afara acestei lumi. Ea s-a remarcat atunci cand a imbracat un outfit din carne cruda pe covorul rosu si atunci cand a iesit dintr-un ou la decernarea premiilor Grammy din 2011. Nu se teme sa treaca granitele, iar stilul ei vestimentar a atras atentia designerilor, de la Donatella Versace pana la regretatul Alexander McQueen. „Micii ei monstri” din intreaga lume se uita la ea ca pe o icoana de stil in timp ce ii inspira sa-si gaseasca propria poveste in moda.

8. La final, o mentionam si pe cantareata Rihanna, cea care, la fel ca Gaga, continua sa socheze lumea cu outfit-urile sale extravagante. Este o fata cool de la care poti sa te astepti la orice. Pijamale la club? Da. O rochie complet transparenta pe covorul rosu? De ce nu? Totul face parte din personalitatea Rihannei. Pentru femeia de zi cu zi, vedeta dovedeste ca femeile au tot dreptul sa socheze. Lookurile ei cele mai memorabile variaza de la un sacou foarte provocator sau un hanorac urias asortat cu niste cizme de munte, pana la deosebita ei culoare galbena de la Met Gala. Se pare ca ea incerca de fiecare data sa inspire femeile cu noi tendinte.

Alte mentiuni valoroase in domeniul modei: Babe Paley, Jackie Kennedy Onassis, Jane Birkin, Sara Jessica Parker, Kate Moss, Michelle Obama, Kate Middleton si Kim Kardashian.

Al cui stil vestimentar dintre femeile notate mai sus te inspira cel mai mult?

Citeste si :  7 motive ca sa faci shopping la brandurile autohtone de moda: Alege cu INIMA!

Sursa foto: Google.com

 

 

 

 

Articole din aceeasi categorie