08.04.2021
Povesti de iubire - Melinda si Bill Gates: "Am avut zile cand ma gandeam daca pot sa fac casnicia sa mearga"

Sunt casatoriti de peste 25 de ani si au impreuna trei copii: Jennifer, in varsta de 23 de ani, Rory, 20 ani, si Phoebe, 17 ani. 

Ea este mai tanara decat el cu 9 ani si, desi sunt printre cei mai bogati oameni din lume - la un moment dat erau cei mai bogati, cei doi se pare ca duc o viata cat se poate de normala. 

Intr-un interviu pentru The Sunday Times, Melinda a povestit despre casnicia ei:

„Cred ca rad pentru ca tocmai am ajuns la un punct din viata in care Bill si cu mine putem sa ne amuzam amandoi de mai multe lucruri”, a explicat ea.

„Si, crede-ma, imi amintesc cateva zile care au fost atat de incredibil de grele in casnicia noastra, cand te-ai gandit:„ Pot sa fac asta (sa fac casnicia sa mearga)? ”'

De exemplu, si-a amintit ca fusese furioasa pe sotul ei cu ani in urma pentru ca el prefera sa citeasca o carte despre Winston Churchill in loc sa o ajute sa pregateasca masina pentru o plecare si sa-si pregateasca copiii.

Desi Melinda a recunoscut ca rabdarea a ajutat-o sa ramana casatorita cu un antreprenor obsedat de munca, ea a spus ca de fapt e destul de usor de trait cu barbatul vietii ei… in majoritatea timpului. E adevarat, a povestit ca ea a fost cea care l-a ajutat pe el sa gaseasca un echilibru intre viata profesionala si cea privata.

„Cand avea probleme in luarea deciziei cu privire la casatorie, era incredibil de clar ca nu era vorba despre mine, era vorba despre„ Pot sa obtin echilibrul corect intre viata profesionala si viata de familie? ”, a explicat ea.

In cartea ei autobiografica, Melinda ofera cititorilor o scurta privire asupra vietii sale personale, povestind cum l-a intalnit pe barbatul care avea sa devina intr-o buna zi sotul ei, cand si-a inceput slujba la Microsoft. Si-a amintit ca dragostea pentru puzzle-uri a adus-o impreuna cu viitorul ei sot si ca i-a castigat inima acestuia batandu-l la un joc de matematica.

A martusit ca nu s-a simtit atrasa pentru ca i-a prevestit un viitor stralucit din punct de vedere financiar, dar ca i-a placut inteligenta lui: “Nu ma gandeam la un anumit tip de barbat, evident, cand m-am indragostit de Bill, nu? Dar cred ca eram putin predispusa catre acest gen pentru ca sunt specialist in informatica, asa ca, atunci cand eram la facultate, oamenii cu care am petrecut mult timp erau barbati tineri si multi dintre ei erau geeki - tocilari”.

Cuplul s-a casatorit in 1994 si si-a intampinat primul copil, Jennifer, doi ani mai tarziu.

Melinda a scris cu sinceritate despre singuratatea pe care a simtit-o in casatoria ei dupa ce si-au intampinat fiica cea mare, dar si despre si cum a luptat pentru a fi pe picior de egalitate cu sotul ei.

A subliniat importanta de a avea un partener, cineva care o privea complet ca fiind egala si nu ca pe o persoana inferioara. In plus, a marturisit ca a legat-o de sotul ei pasiunea pentru lectura:

„Cand m-am casatorit cu Bill, am avut un partener de lectura pe viata. Tocmai am terminat „Un gentleman la Moscova”, pe care l-am citit in timp ce sarbatoream cea de-a 25-a aniversare ”, a scris ea. „Imi dau seama ca am ramas putin in urma, dar daca nu l-ati citit inca, il recomandam cu tarie.”

Articole din aceeasi categorie