07.01.2020
Nata Albot - despre vacantele cu cei mici. „Va spun ceea ce mie nimeni nu mi-a povestit despre parenting.”
Intr-o postare recenta pe pagina ei de Facebook, jurnalista a vorbit despre cateva aspecte extrem de importante ce tin de vacantele petrecute impreuna cu copiii.

Acum, in perioada sarbatorilor de iarna, suntem obisnuiti sa ne luam cateva zile libere si sa plecam undeva departe ca sa ne relaxam impreuna cu oamenii nostri dragi. Totusi, daca vacanta pe care vrem sa ne-o organizam are drept scop odihna, poate ca ar trebui sa ne gandim de doua ori inainte de a alege sa plecam impreuna cu cei mici, odata ce ei, cu siguranta, nu ne vor lasa sa ne tavalim in pat pana tarziu ori sa savuram „statul degeaba”.

Nata Albot, care e mama a 4 copii, isi face studiile si continua sa ramana una dintre cele mai influente persoane din online, a facut recent o postare despre cum sunt vacantele petrecute impreuna cu copiii.

„Profit de un rar moment de singuratate ca sa va spun ceea ce mie nimeni nu mi-a povestit despre parenting.

N-am sa spun nimic nou, sa calatoresti e minunat! Te mai aerisesti, mai vezi si afli lucruri noi, traiesti experiente noi. Dar este o mare minciuna sa numesti “vacanta” calatoriile cu copiii.

1. Incepi sa imbatranesti numai de la cautatul a inca unui locusor pentru a 15 geanta care nu incape in masina. Descarcatul tot e “vesel”.

2. Faci tic nervos de la “Vreu pipi” sau “mi-e foame”, auzite cam la fiecare ora jumate de calatorie.

3. Planul cu “in sfarsit am sa ma satur de somn” nu merge. Iar daca cei mici mai prind o viroza, apoi uitati si de doza de somn minim necesar ca sa functionezi.

4. Planul cu “in sfarsit n-am sa fac nimic in vacanta” tot nu merge. Dimpotriva, trebuie zilnic gasit raspuns la “ma plictisesc, azi ce facem?” V-ati luat in sfarsit o carte ca sa o cititi in vacanta? Ha, naivilor!

5. Ah, dar voi ati vazut cu ce viteza casuta magica de vacanta se umple cu ciorapi, caciuli, fulare si jucarii aruncate peste tot, iar cojile de banane, cioturile de mere si canile de dupa ceai pur si simplu uita drumul spre lavoar. Iar tu ai de ales de cate ori pe ora vrei sa te enervezi, curatind dupa toti. Poti si deloc sa nu te enervezi, dar trebuie sa fii tare de fire.

Si inca ceva. Fetele mele mai mari isi amintesc cu greu de vacantele de pana la varsta de 10 ani. Oricum ei nu tin minte nimic, cat is mici. Asa ca cea mai buna vacanta pentru ei este in bratele buneilor.

Si pentru ca buneii nostri sunt departe, o sa ne permitem vacante la pensie. Dar pana atunci calatorim cu copii si ii odihnim.”

Nata Albot este o jurnalista, blogger si activist civic din Republica Moldova. Este organizatoarea unui sir de festivaluri, precum „Balul Brazilor de Craciun”, „Mai Dulce”, „IaMania”, „Lavender Fest” si „Hodina”, si initiatoarea unor proiecte precum „Klumea” si „Koolture Tricolore”. In 2015, a lansat cartea „Moldova din bucataria mamei mele”.

In vara anului 2013, sa mutat cu traiul in Canada impreuna cu fostul coleg de la Jurnal TV , Andrei Bolocan. Cei doi cresc 4 copii.

In 2010 jurnalista a fost declarata de revista VIP Magazin „Femeia anului”. In 2011, misiunea ONU in Moldova a premiat un grup de jurnalisti, printre care si Nata Albot, pentru desfasurarea unei campanii media impotriva intolerantei fata de copiii cu dizabilitati fizice.

Sursa foto: Facebook.com

Articole din aceeasi categorie