18.05.2020
Fondatorii iTicket, Veronica si Radu Cheltuiala - prin sacrificii spre succes! „Doua minti mereu sunt mai bune decat una singura, iar parteneriatul pe care il avem noi inseamna nu doar munca zi de zi, pe care o facem impreuna, ci si impartirea responsabilitatilor, a problemelor, a bucuriilor...”

Cum este sa lucrezi impreuna cu partenerul tau de viata? De-a lungul timpului, societatea s-a impartit in doua tabere: unii sunt pro, altii - ferm contra. Totusi, povestile de succes ale partenerilor de viata, care au reusit sa intemeieze, pe langa familii fericite, si afaceri de succes, sunt tot mai des intalnite.

Citeste si : Femei de succes: Veronica Cheltuiala, Director Vanzari iTicket: „Cariera mea a inceput la 16 ani, atunci cand am ajuns in capitala si mi-am pus ca scop sa devin independenta financiar.”

Cuplul format din fondatorii iTicket, Veronica si Radu Cheltuiala, este un bun exemplu in acest sens. Acum, din cauza pandemiei, se organizeaza mai putine evenimente si cei doi s-au gandit sa puna pe roate o noua afacere - iFood, dand dovada inca o data de ambitie, inteligenta si perseverenta. Totodata, Veronica si Radu formeaza o familie frumoasa, educandu-i impreuna pe cei doi copii ai lor - Aaron si Lucretia.

Despre formula lor de succes si despre cum au putut sa atinga echilibrul mult ravnit, cei doi ne-au povestit in cadrul unui interviu, marca Perfecte.md.

Citeste si : Barbati de succes: Radu Cheltuiala – fondatorul iTicket: „Fiti originali. Nu copiati pe nimeni.”

Cum a inceput povestea voastra?

Radu: Frumos. Ea credea ca este o aventura, iar eu stiam ca e viitoarea mea sotie, mama copiilor mei.

Veronica: Cu 8 ani in urma. Petreceam foarte mult timp impreuna. Cert e ca nu m-am asteptat in jumatate de an sa port un inel de logodna, iar peste o alta jumatate de an, sa ma vad mireasa. Daca ar fi fost dupa el, totul ar fi fost si mai rapid, dar el a fost rabdator si m-a cucerit.

E bine sau nu ca partenerul de viata sa iti fie si partener de afaceri?

Radu: Si da, si nu. Da, pentru ca ai un om de incredere alaturi. Nu, pentru ca exista riscuri de a strica relatia in caz ca nu este compatibilitate de lucru. La noi e un caz fericit. Iubim ambii ceea ce facem si avem impartite clar atributiile.

Veronica: Cu siguranta! Dar e si o mare provocare in acelasi timp. Scopul e comun, chiar daca viziunile uneori difera. Cum se zice, doua minti mereu sunt mai bune decat una singura, iar parteneriatul pe care il avem noi inseamna nu doar munca zi de zi, pe care o facem impreuna, ci si impartirea responsabilitatilor, a problemelor, a bucuriilor, dar si umarul pe care poti sa pui linistit capul pentru ca stii ca e unul sigur.

Cum reusiti sa diferentiati relatia de la job cu cea de acasa? Care este secretul acestui echilibru?

Radu: Ambii iubim sa muncim, mai ales ca ne place ce facem. Asteptam sa vina ziua de luni, sa ne apucam de treaba. Asa ca noi venim acasa cu jobul si nu vedem in asta o problema. Casa si jobul sunt parte din noi si din relatia noastra. Secretul acestui echilibru este dragostea noastra si rezultatul ei, sub forma unor copii minunati si a unei afaceri cu impact.

Veronica: Mai greu, dar pot. Am invatat asta pe parursul anilor. Stiu foarte bine cine e seful si respect acest lucru. Secretul echilibrului nu este altul decat dragostea unul fata de altul si respectul reciproc.

Noi avem o intelegere, acasa sunt necesari doi de DA atunci cand avem o dilema, la serviciu, de cele mai multe ori, el hotaraste singur care sunt urmatorii pasi, dar aceste decizii, de cele mai multe ori, se iau dupa dicutiile pe care le avem impreuna. Eu imi expun opinia, el hotaraste. Consider corect acest lucru. Nu m-a dezamagit niciodata!

V-a afectat vreodata problemele care au aparut in cuplu relatia de la locul de munca si invers?

Radu: Mereu ne afecteaza fie in bine, fie in rau. Nu vad o problema in asta. Este parte din viata, este o parte din noi. Provocarile sunt ca sa le depasim.

Veronica: La inceput, da, pana am inteles ca asta nu aduce la nimic bun. Sa vii acasa cu problemele de la munca si invers, nu te face decat sa devii propriul prizonier al gandurilor nu tocmai placute pe care le ai. Nu pot sa zic ca astazi sunt absolut imuna la acest fenomen, dar eu lucrez cu mine la acest capitol.

Cat de greu v-a fost sa ajungeti pana in punctul in care sunteti azi?

Radu: Foarte greu. Am vrut sa renuntam de nenumarate ori. Abia dupa 5 ani am inceput sa vedem roadele muncii noastre. Astazi din cauza pandemiei, suntem iarasi la situatia in care am fost 7 ani in urma. Trebuie sa o luam de la inceput, insa acum suntem mai puternici si mai motivati ca oricand. Vom reusi!

Veronica: Foarte! Pentru ca nici unul din noi nu a avut experienta in domeniul dat. Am invatat totul din mers, din propriile noastre greseli si experienta altora. Si e chiar mai bine asa, pentru ca asta ne-a facut mai puternici si mai flexibili. Ne bucuram de parteneriate durabile si prietenii sincere, pe care le-am legat pe parcursul acestor ani.

Ati facut sacrificii, compromisuri?

Radu: Am reusit mereu sa gasim timp atat pentru noi si familie, cat si pentru afaceri. Am dat din noi ce e mai bun. Nu pot sa spun ca am sacrificat familia pentru afaceri sau invers. Am gasit mereu un echilibru.

Veronica: Consider compromisurile absolut necesare atat in relatia de cuplu, cat si in business. Ele ajuta la aplanarea prematura a conflictelor, neintelegerilor. Compromisurile trebuie sa vina din partea ambelor parti. Este vital acest lucru. Renuntarea voluntara la mandrie, timp liber, bani, cam asta numesc eu sacrificii, dar a meritat.

Ce sfaturi ati avea pentru cei care incearca sa obtina acest echilibru intre relatia de cuplu si cea de afaceri?

Radu: Sa se respecte reciproc si sa respecte timpul pe care il ofera unul celuilalt. Nimeni nu va este dator cu nimic. Nimeni nu trebuie sa faca nimic pentru Dvs. Daca cineva a ales sa-si petreaca viata alaturi de Dvs. Sa va aiba alaturi atat acasa, cat si la lucru, respectati asta si atunci echilibrul va veni de la sine.

Veronica: E foarte important sa poti asculta. E o decizie binevola si constienta a fiecaruia dintre voi. Pastrati integritatea relatiei voastre. Respectul si increderea reciproca sunt cel mai bun tandem.

Ce inseamna succesul pentru voi?

Radu: Succesul pentru mine este zambetul si bucuria sincera provocata oamenilor prin actiunile mele. Este un sincer multumesc pentru ce fac sau incerc sa fac. Iar daca prin asta pot sa fiu si liber financiar, atunci merg pe drumul cel bun.

Veronica: Eu personal cred ca succesul nu este neaparat legat de ceea ce faci tu sau cum te privesc cei din jur. Succesul pentru mine este atunci cand in gandurile si inima mea e liniste. Cand simt o profunda multumire pentru tot ce mi-a oferit Dumnezeu. Dragostea familiei mele si a celor din jur imi da forta si energie sa obtin tot ce mi-am propus.

Sursa foto: Arhiva personala

Articole din aceeasi categorie