12.11.2019
Cuplul de stomatologi, Valeriu si Olimpia Balta – prin greutati, spre succes! „Doi sefi in companie e prea mult, dar… am hotarat intrebarea.”
Cum este sa lucrezi impreuna cu partenerul tau de viata? De-a lungul timpului, societatea s-a impartit in doua tabere: unii sunt pro, altii - ferm contra. Totusi, povestile de succes ale partenerilor de viata care au reusit sa intemeieze, pe langa familii fericite, si afaceri de succes, sunt tot mai des intalnite.

Cuplul de medici-stomatologi, Valeriu si Olimpia Balta, care activeaza impreuna in cadrul clinicii Imperial Dent, este un bun exemplu in acest sens. Despre formula lor de succes si despre cum au putut sa atinga echilibrul mult ravnit, cei doi ne-au povestit in cadrul unui interviu, marca Perfecte.md.

1.Cum a inceput povestea voastra?

Povestea noastra a inceput foarte demult, pe timpul cand eram ambii studenti la Universitatea de Medicina. Am descoperit ca aveam foarte multe lucruri in comun. Povestea companiei a aparut, insa mai tarziu. Am fost implicati la maximum: eu cu partea administrativa, Valeriu cu partea medicala. 

2. E bine sau nu ca partenerul de viata sa fie si partener de afaceri/coleg de munca?

Este un plus foarte mare, deoarece suntem mai mult impreuna. In acelasi timp e destul de complicat , pentru ca doi sefi in companie e prea mult, dar am delimitat responsabilitatile la serviciu si am hotarat intrebarea. 

3. Cum reusiti sa diferentiati relatia de la job cu cea de acasa? Care este secretul acestui echilibru?

Cu multa dragoste ne straduim sa le depasim pe toate, iar secretul echilibrului este rabdarea, respectul reciproc si intuitia.

4. V-au afectat vreodata problemele care au aparut in cuplu relatia de la locul de munca si invers?

De obicei, nu. Incercam sa delimitam serviciul si viata personala.

5. Cat de greu v-a fost sa ajungeti pana in punctul in care sunteti azi?

Destul de dificil, dar totdeauna au fost alaturi familia si prietenii care ne-au sprijinit si ne-au incurajat mereu.

6. Ati facut sacrificii, compromisuri?

Am facut sacrificii prin faptul ca munceam 12-14 ore in zi si nu reuseam indeajuns sa fim alaturi de parinti si copilasi. Incercam din rasputeri sa fim alaturi de intreaga familie si sa petrecem cat mai mult timp impreuna.

7. Ce sfaturi ati avea pentru cei care incearca sa obtina acest echilibru intre relatia de cuplu si cea de afaceri?

Sa fie plini de dragoste unul fata de celalalt, sa se inarmeze cu multa rabdare si sa delimiteze strict functiile in companie.

8. Ce inseamna succesul pentru voi?

Succesul nu este un punct care trebuie atins. Este o cale ce trebuie parcursa intreaga viata. Cred ca succesul si fericirea ar trebui sa fie sinonime si se refera atat la serviciu, cat si la viata de familie.

Astfel, sotii Balta confirma ca o relatie bazata pe intelegere, sustinere si respect reciproc are viitor, chiar daca muncesti cot la cot cu partenerul tau de viata. Tu, ce parere ai? Se poate de imbinat cele doua componente primordiale din viata unui om, astfel incat acestea sa-ti aduca doar emotii pozitive?

Sursa foto: arhiva personala

Articole din aceeasi categorie